Celebrity

13. srpna 2024 07:00

Vanesa Havlíková

Colin Farrell se potýkal se závislostí. Vystřízlivět ho donutil až postižený syn

Irský herec Colin Farrell (48), který se proslavil snímky jako Batman, Gentlemani či V Bruggách, se v životě potýkal hned s několika závislostmi. Mnohé bouřliváky zkrotily až vlastní děti a stejně tak je to i v jeho případě. Po dvaceti letech nyní přiznal, že důvodem, proč skoncoval s alkoholem a drogami, je jeho postižený syn.

Colin Farrell má dvě děti. Jeho první syn se narodil v roce 2003 a trpí vzácným genetickým onemocněním zvaným Angelmanův syndrom. Jedná se o vrozenou vývojovou vadu, která postihuje především nervový systém. Farrellův syn je tedy mentálně opožděný, má problémy s pohybem a poruchu řeči. Jak nyní herec přiznal pro časopis People, tak právě kvůli postižení syna tehdy skoncoval s alkoholem a drogami.

Čtěte také: Bočanová o autistické 20leté dceři Márince: Už chápe včera a zítra. Je jak pětiletá

Otevřená zpověď o synově postižení

„James byl velmi tiché miminko. Nevydával žádné zvuky. Myslel jsem, že jsme prostě vyhráli v loterii, že máme klidné dítě, které nás nebude v noci budit,“ zavzpomínal Farrell pro časopis People. Postupem času se ale začaly objevovat zdravotní komplikace.

„Neseděl, neplazil se, nepostavil se. Myslím, že mu byl tak rok a půl, když jsme ho vzali na prohlídku, kde mu diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu,“ uvedl Farrell v rozhovoru s tím, že se jednalo o běžnou záměnu diagnózy, protože příznaky byly stejné. Že se jedná právě o Angelmanův syndrom, ukázaly testy až o rok později.

Ze závislostí herce dostal syn

„Jednou z charakteristik Angelmanova syndromu jsou záchvaty smíchu. A lékař si všiml, že James se hodně směje a dělá ten specifický pohyb rukama,“ objasnil herec. V tu dobu se Farrell potýkal se závislostmi. „Jamesovi byly dva roky, když jsem vystřízlivěl. Byl hlavním důvodem, proč jsem odložil lahev, protože jsem nebyl ve stavu, abych byl otcem pro dítě s tak náročnými potřebami,“ vysvětlil herec.

„Nebýt toho, že jsem vystřízlivěl, nemohl bych tu být pro Jamese a prožít s ním zázraky jeho života a podporovat ho, jak nejlépe mohu. Nechci malovat obrázek, jak jsem dokonalý otec. Podělávám to vpravo, vlevo i uprostřed. Ale musíte být přítomní a já jsem tu,“ dodal Colin Farrell s tím, že nikdy nezapomene na to, když jeho syn udělal ve čtyřech letech první krok. Celý život na sobě pracuje a za to ho velmi obdivuje.

Colin Farrell si zahrál například ve filmu Humr (The Lobster):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 10. 2024

Aktivity, které se kolem vás dějí, na vás možná nedělají velký dojem, ale to neznamená, že kvůli nim musíte být nešťastní. Není čas na to, abyste seděli se založenýma rukama a nechali ostatní, aby se ujali vedení. Pokud vidíte něco, s čím nesouhlasíte, ozvěte se a dejte to najevo. Udělejte, co můžete, abyste změnili běh událostí tím, že necháte zaznít svůj silný hlas.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.