Seriály a filmy

2. března 2022 10:55

Aneta Gretzová

Říká si Ernestýna. Krásná cukrářka, která nesmí cukr a nemusí své jméno

Prostřeno! XXV (38) - Cukrářka

Středeční soutěžící oblíbeného soupeření amatérských kuchařů dokládá, že zdravotní komplikace nemusí být překážkou k vysněnému oboru. Mladá modelka a budoucí cukrářka si umí poradit.

Středeční soutěžní hody se budou odehrávat pod taktovkou hostitelky s velmi neobvyklým jménem. Za plotnu se postaví nejmladší členka týdne Ernestýna (18), která hostům prostře v bytě vypůjčeném od kamarádek. Dokáže tato dívka s odporem k většině druhů masa naplnit představy ostatních soutěžících?

Cukrářka a intolerance na cukru? Jde to!

I když je teprve dospívající teenagerkou, o svých plánech do budoucna má Ernestýna již dlouhou dobu jasno. „Mým snem je mít catering, nejlépe na dorty na svatby. To je takový můj cíl už od sedmé třídy, tak doufám, že mi to vyjde,“ říká s odhodláním v očích Ernestýna. Cílevědomost se studentce cukrářského oboru rozhodně odepřít nedá. Za svým snem si jde sebejistě, a to přestože sama nemůže konzumovat klasické sladkosti. „Ačkoliv studuju cukrařinu, tak jsem na začátku druhého ročníku zjistila, že mám intoleranci na cukr. Takže sladké nejím,“ vysvětluje svou situaci.

Stres s věnečky a pravé jméno

Že by jako modelka neholdovala cukru by bylo pochopitelné, ale cukrářka, která nesmí sladké? Hosté neskrývají údiv. Ernestýna má pro přípravu sladkých dortů své fígle a intolerance tak pro ni není žádnou překážkou. „Když mám osvědčené recepty, které si zapíšu, a mám přesnou gramáž, tak to pak už ani neochutnávám,“ objasní hostitelka, která o sobě mezí řečí také prozradí, že se vlastně jmenuje Arnoštka, ale protože s křestním jménem není úplně spokojená, říká si světověji Ernestýna. Jak bude soutěžícím chutnat její dezert připravený „naslepo“? Sledujte Prostřeno! každý všední den před šestou na Primě. Podívejte se už teď, jak se Ernestýna popere s pečením věnečků. S první várkou není spokojená, tak se rychle vrhne na druhý pokus. Studentka dostane strach, že až ve škole uvidí její nepodařené cukroví, nepustí jí k závěrečným zkouškám.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.