Celebrity

26. ledna 2024 11:30

Eliška Reiglová

Monika Absolonová je znova obětí podvodu s dietou. Už bych byla neviditelná, říká

Monice Absolonové (47) byl nedávno ukraden hlas a zneužit k podvodu, konkrétně k propagaci zázračných kapek na hubnutí. Stala se tak první českou známou osobností, která se kvůli umělé inteligenci stala obětí takové praktiky. Nyní dostala informaci, že její jméno bylo takto zneužito znovu. Dala najevo, že je naštvaná především na právní systém.

V minulosti byly ve falešných reklamách na údajně zázračné produkty, často spojené s hubnutím, používány fotografie slavných osobností, o nichž je známo, že alespoň jednou bojovaly s hmotností. Pokročilé technologie ale přinášejí nové cesty, jak zapůsobit na důvěřivé uživatele internetu. Hlas Moniky Absolonové se v polovině ledna objevil v reklamě, o níž ona sama vůbec netušila.

Čtěte také: Zdravý jídelníček na celý den. Kalorie počítat nemusíte, důležitý je výběr potravin

Oblíbená zpěvačka na sociálních sítích před spotem okamžitě varovala. Dala jasně najevo, že jde o podvod, a záležitost předala právníkovi. Takzvaní internetoví šmejdi se ale jejího jména zjevně ještě nenabažili, protože se k ní znovu dostala informace, že údajně propaguje další zázračný hubnoucí produkt.

„Zase se ke mně dostalo, že je nějaká nová zaručená dieta a že vám tam zase radím... Prosím vás, já bych musela být už neviditelná, kdybych měla držet všechny ty kapky a jiné krávoviny, které ti podvodníci do vás ženou. Tak prosím vás, žádnou dietu jsem nikdy nepropagovala,“ řekla Absolonová na svém instagramovém profilu.

Selhání systému

„Jak je vidět, český právní systém tohle dovoluje, takže to ti lidé budou dělat, dokud to někdo nezamázne. Až to chytne nějakého politika, že dělá dietu, rychle tam uzákoní něco, že to nepůjde,“ rozčílila se zpěvačka, které jsou takovéto falešně zázračné diety cizí. Zároveň požádala fanoušky, aby podobné reklamy nahlašovali jako podvod, pokud na ně narazí.

Mohlo by vás zajímat: Zneužita pro reklamu. Ewa Farna prozradila, jak to bylo s prášky na hubnutí

Pro Moniku Absolonovou je toto téma nyní obzvlášť citlivé proto, že za pouhé dva týdny jí přišla taková informace už podruhé. Její jméno je tak v poslední době zneužíváno v podstatě pravidelně. Ona sama přitom na divy dělající kapky ani nic podobného nevěří. Je jí ale líto těch, kteří na podvod naletí.

„Pojďme si říct, přece je jasné, když vám někdo řekne, že si dáte kapku, tabletu nebo nevím co a zhubnete zázračně 20 kilo za měsíc, že to je kravina. Ale občas bohužel je někdo, kdo na to skočí. A mě to mrzí, ještě bůhví, co to je za srágoru. Tak se držte a nekupujte podvodné diety,“ dodala.

Vyjádření Moniky Absolonové k prvnímu podvodu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.