Celebrity

28. února 2024 08:25

Marie Makovská

Další skandál u Delona. Nelegálně držel střelné zbraně, prohlídku navrhla jeho dcera

Filmová legenda Alain Delon (88) se potýká s vážnými zdravotními problémy a aby toho nebylo málo, jeho nejbližší už nyní vedou spory o dědictví. Objevily se i spekulace, že slavný herec přemýšlí o sebevraždě. Delonova dcera Anouchka se údajně obávala, aby si otec neublížil, a tak navrhla domovní prohlídku. Při ní ovšem policie objevila desítky nelegálně držených střelných zbraní.

Alain Delon žije v Douchy, asi 100 kilometrů jižně od Paříže. Před čtyřmi lety prodělal kardiovaskulární příhodu s lehkým krvácením do mozku. Od té doby se jeho zdravotní stav zhoršuje. Nepomáhají tomu ani neustálé spory o dědictví, které už nějakou dobu jeho potomci vedou. Před pár týdny se situace vyostřila natolik, že do sporu dětí musela zasáhnout prokuratura a nařídit jeho lékařské vyšetření.

Přečtěte si také: Možná poslední Vánoce, řekl Delonův syn o stavu otce. Mezi sourozenci to vře i kvůli dědictví

Poprvé se o sporech začalo mluvit loni, když jeho tři děti podaly stížnost na jeho bývalou asistentku Hiromi Rollinovou. Výše dědictví je odhadována v řádech milionů eur. V aukci v červnu herec prodal asi osmdesát uměleckých děl za více než osm milionů eur.

Zbraně v domě Alaina Delona

Skandály kolem legendy francouzského filmu tím ovšem nekončí. Podle deníku Le Parisien navrhla Delonova dcera Anouchka domovní prohlídku u herce. Kvůli obavám, aby si otec neublížil. Policie u něj našla 72 střelných zbraní, více než tři tisíce kusů munice a na pozemku také soukromou střelnici. Herec přitom nevlastní zbrojní průkaz a „nemá žádné povolení držet střelné zbraně“, jak zdůraznil v tiskovém prohlášení státní zástupce Jean-Cédric Gaux. Podle Le Monde byla prohlídka nařízena poté, kdy soudem jmenovaný úředník vyslaný k Delonovi domů zpozoroval zbraň a upozornil soudce.

Alain Delon je představitelem hlavních rolí z filmů Gepard, Dva muži ve městě nebo Borsalino. V roce 2019 převzal na festivalu v Cannes Zlatou palmu za celoživotní dílo. Už ve věku 23 let se stal filmovou hvězdou na úrovni Gérarda Philipa nebo Jeana Maraise. Jeho dlouholetou přítelkyní a kolegyní byla mimo jiné slavná Brigitte Bardot, která se nedávno také vyjádřila ke konfliktu mezi Delonovými dětmi.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.