Celebrity

28. ledna 2024 14:00

Tomáš Durčák

Je to ubohé! Brigitte Bardot znechutil boj o dědictví nemocného Alaina Delona

Obavy o Delonovo zdraví

Francouzská herecká legenda Alain Delon (88) bojuje s vážnou nemocí. Avšak namísto toho, aby byl v takto těžkou chvíli obklopen svou rodinou, jeho děti rozpoutaly nechutnou a netaktní bitvu o otcovo miliardové dědictví. Ke konfliktu, v němž už mezi Delonovými dětmi létají i trestní oznámení, se nyní vyjádřila jeho dlouholetá dobrá přítelkyně a kolegyně Brigitte Bardot (89).

Navzdory svému rovněž pokročilému věku je Brigitte Bardot stále velmi aktivní a mimo jiné pravidelně zveřejňuje příspěvky na sociální síti X. A v jednom z posledních se rozhodla vyjádřit k šokující dědické bitvě mezi potomky Alaina Delona, s nímž jsou dobrými přáteli už od 50. let minulého století.

Zatímco Delon by si měl užívat zaslouženého odpočinku, musí na stará kolega – a tváří v tvář vážné nemoci – sledovat, jak se do sebe za přihlížení veřejnosti pustily jeho děti. Nejstarší syn Anthony Delon (59) už podle všeho podal trestní oznámení na svou mladší sestru Anouchku, kterou má Delon s nizozemskou modelkou Rosalií van Breemen. Viní ji z tajení zdravotního stavu otce i z toho, jak špatný vliv na něj měla mít japonská partnerka Hiromi Rollin.

Ta měla o Delona pečovat s takovou vervou, že četla jeho soukromou korespondenci, rozhodovala o jeho záležitostech, aniž by mu o tom dala vědět, snažila se jej donutit ke svatbě, a dokonce se za něj i vydávala. Proti „společnému nepříteli“ se ještě děti slavného herce dokázaly spojit, a i s pomocí právníků ji z Delonova života vystrnadit. Tím však v souboji o pohádkové dědictví v odhadované hodnotě přes sedm miliard korun zůstaly samy.

Anthony Delon vypálil i první letošní salvu, když v rozhovoru pro magazín Paris Match oznámil, že jeho otec je velmi slabý a dost možná prožil své poslední Vánoce. Obvinil přitom zároveň nevlastní sestru Anouchku z toho, že před zbytkem rodiny vážný zdravotní stav Alaina tajila. Jeho dojemná slova však podle všeho šokovala i samotného Alaina Delona.

Ten se musel obrnit právníky i proti vlastnímu synovi a jeho mladšímu bratrovi Alainu-Fabienovi. „Anthony a Alain-Fabien riskují, že pan Alain Delon předčasně zemře. Ukončili totiž jeho léčbu i lékařský dohled, a to ze zcela neopodstatněných důvodů,“ řekl advokát herce Christophe Ayela. „Je to až šílené. Anthony Delon se rozhodl léčit nemoc svého otce ovocnými a zeleninovými šťávami,“ uvedl advokát legendárního francouzského herce.

Nesmírná ubohost, říká Brigitte Bardot

Celá situace je tak šokující a působí na veřejnosti tak velkou ostudu, že se k ní rozhodla vyjádřit i Delonova dlouholetá herecká kolegyně a velmi dobrá kamarádka Brigitte Bardot. „Je to nesmírná ubohost, která pošpinila obraz Alaina, vznešené ikony, která reprezentuje Francii se vší parádou,“ uvedla rovněž legendární herečka na sociální síti X.

Jejich vztah nicméně dle Brigitte významně ochladl a v posledních letech už jí Delon údajně ani neodpovídá na dopisy či přání k narozeninám. „Předtím mi volal dvakrát třikrát za rok. Od smrti Jeana-Paula Belmonda se zdá, že se stáhl více do sebe. Nechci ho rušit, proto mu nevolám,“ citoval její smutný povzdech francouzský web Gala. Je otázkou, jak velkou roli v Delonově mlčení hrála zmíněná japonská partnerka, která mohla i tuto korespondenci před hercem záměrně tajit.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.