Celebrity

18. března 2024 16:30

Vanesa Havlíková

Další smutné přiznání Christiny Applegate. Kvůli roztroušené skleróze nosí pleny

Slavné americké herečce Christině Applegate (52) byla před třemi lety diagnostikována roztroušená skleróza. Přestože je toto onemocnění velmi nepříjemné a způsobuje jí stále nové zdravotní komplikace, nezdráhá se a otevřeně o něm mluví. Nyní poskytla další intimní přiznání.

Christina Applegate se po oznámení nemoci stáhla do ústraní a od té doby se na veřejnosti téměř neobjevuje. Onemocnění jí obrátilo život vzhůru nohama. Svou profesi musela pověsit na hřebík, protože už by ji nadále nebyla schopná vykonávat. Má totiž bolesti, od kterých není možné si ulevit.

Čtěte také: Zvykám si na nesnesitelné bolesti, říká Christina Applegate o roztroušené skleróze

Bolesti jsou nejhorší ráno

„Moje příznaky jsou nejhorší ráno. Mám bolesti, problémy s rovnováhou a necitlivé části těla. Hned po ránu jsem kvůli tomu naštvaná, je to strašné, ale nechci být taková pořád. Musím bojovat,“ prozradila herečka, která se proslavila jako Kelly v seriálu Ženatý se závazky, v rozhovoru pro časopis People.

Příznaky její nemoci se sice objevily náhle a rychle se začaly zhoršovat, ona sama si však myslí, že první signály jí tělo dávalo už dávno. „Asi jsem to měla už mnoho, mnoho let. Asi šest nebo sedm. Všimla jsem si, už když jsme natáčeli první sérii, že se mi podlamovala noha. Házela jsem to za hlavu, sváděla to na únavu, dehydrataci nebo počasí. Pak se celé měsíce nic nedělo a já tomu nevěnovala pozornost, ale když to pak udeřilo silně, už jsem musela,“ přiznala před časem v pořadu Good Morning America s tím, že má nesnesitelné a neutuchající bolesti, na které si však už zvykla.

Svěřila se, že nosí pleny

V rozhovoru, který nyní Christina Applegate poskytla magazínu People, odpovídá na otázky s kolegyní z herecké branže Jamie-Lynn Sigler, které byla také diagnostikována roztroušená skleróza. Společně se nyní svěřily s dalším intimním problémem. Nemoc je nutí nosit plenky.

„Čůráš si... do kalhotek. Protože si pravděpodobně nestihneš dojít na záchod včas. Takže ano, plenky,“ svěřila se Christina, když mluvila o nástrahách této nemoci. Její kolegyně se snažila odlehčit situaci a poznamenala, že by si o designu plenek měly popovídat s výrobci. Květinový vzor na ji totiž rozčiluje.

Přečtěte si: Roztroušená skleróza připravila Pepu o život, jaký znal. Terapie pomáhají, jsou však nákladné

Obě ženy se snažily na této nemoci najít také nějaká pozitiva. „Parkování je na tom úžasné,“ reagovala Applegate. Výhodu vidí v tom, že na invalidním vozíku se dostane na palubu letadla dříve než ostatní, a že když ji v něm vozí po letišti, je to skvělý zážitek.

Jak poznat roztroušenou sklerózu?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.