Celebrity

25. listopadu 2023 07:30

Eliška Reiglová

Christina Applegate má roztroušenou sklerózu. Nesejde sama schody a bojí se sprchovat

Herečce Christině Applegate, která v sobotu slaví 52. narozeniny, byla před více než dvěma lety diagnostikována roztroušená skleróza. Od té doby se na veřejnosti objevuje pouze sporadicky, otevřeně ale mluví o tom, jak jí nemoc obrátila život vzhůru nohama. Přemýšlí také nad tím, že herectví definitivně pověsí na hřebík.

Christinou Applegate se život po zdravotní stránce rozhodně nemazlil. V roce 2008 podstoupila po diagnostikování rakovinu prsu dvojitou mastektomii, aby zabránila dalšímu šíření nemoci. Dlouhé roky se zdála být v pořádku, v roce 2021 ji ale zdravotní problémy donutily vyhledat lékaře, kteří u ní po řadě testů našli roztroušenou sklerózu.

Život oblíbené herečky, která se proslavila jako Kelly v seriálu Ženatý se závazky, tato nemoc obrátila doslova vzhůru nohama. Z posledních sil a s pauzami dotočila svůj poslední projekt, načež se začala naplno věnovat sama sobě. Nyní otevřeně přiznává, že poslední měsíce jsou pro ni jednoduše na nic, byť sama použila ostřejší slova.

Běžné činnosti jako tabu

Sama se Applegate už bojí jít i do sprchy. Ve všedních dnech u ní doma zůstává kamarádka, která jí pomáhá s některými úkony a péčí o dvanáctiletou dceru Sadie. O víkendech k ní pravidelně dochází pečovatelka, bez jejíž asistence se už nyní neobejde.

Čtěte také: Manželka Romana Ondráčka o jeho chování. Opilý nebyl, trpí duševní nemocí, tvrdí

„S roztroušenou sklerózou nemáte dobré dny, všechny jsou prostě na prd. Jsou věci, které lidi považují za samozřejmost, i já to tak měla. Ale scházení schodů, přenášení věcí... toho už nejsem schopná. I auto už dokážu řídit jen chvíli,“ řekla herečka v rozhovoru pro magazín Vanity Fair. Rozvedla také, proč se izoluje.

Problém se vzhledem

Christina Applegate má kvůli svému zdravotnímu stavu velmi oslabenou imunitu a nechce riskovat, že něco chytí. Prozradila ale, že kvůli lézím na mozku ji také nadměrně obtěžují hluky. „Představte si hluk, který slyšíte v davu lidí. Já to ale vnímám tisíckrát víc,“ popsala oblíbená hollywoodská hvězda, s čím se potýká, když má i jen malou návštěvu.

Špatně se Applegate smiřuje i s tím, jak se proměnil její vzhled. „Nemůžu na sebe koukat, protože už nevypadám jako já. Když se vidím, říkám si, kdo je sakra ta ženská s dvaceti bradami. Tohle je pro mě skutečně těžké,“ dodala herečka, která ale nemoci nadále statečně čelí, a to především kvůli dceři.

Poznáte roztroušenou sklerózu?

Sdílejte článek
Štítky nemoc narozeniny rakovina prsu roztroušená skleróza Christina Applegate

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.