Celebrity

11. března 2022 05:58

Petra Kloidová

Daniela Kolářová o zákazu hraní s Hanzlíkem: Komunisti nás rozsadili

7 pádů Honzy Dědka (7) - Jana Kolářová o Hanzlíkovi

Zatímco v poslední době vídáme Danielu Kolářovou ve filmech po boku Zdeňka Svěráka, v začátcích své kariéry byla hereckou partnerkou Jaromíra Hanzlíka, s nímž ji mnozí spojují i soukromě. Daniela Kolářová prozradila, proč měla tři roky pracovní útlum kvůli komunistům.

„S Jardou (Hanzlíkem, pozn. red.) jsme byli partneři v Divadle na Vinohradech. Tehdy jsem po absolvování DAMU působila v libeňském Divadle S. K. Neumanna, dnes Divadlo pod Palmovkou. Jarda působil na Vinohradech, ale tam k němu neměli partnerku věkově, byl v tom souboru benjamínek. Pan režisér Dudek mi nabídl hostování na Vinohradech, pak jsem tam dostala angažmá. A z divadelní práce se to přeneslo do televize a do filmu,“ vysvětlila, kde vznikl nápad dát je dohromady. Hanzlík si s Kolářovou zahrál kromě divadla i v seriálech. Nejslavnější dvojici vytvořili ve snímku Léto s kovbojem.

Za tři roky zákazu činnosti možná mohla operace

Skvělou hereckou chemii však utnula politická stopka. Daniela Kolářová prozradila v pořadu 7 pádů Honzy Dědka, že dodnes nezná její skutečný důvod. „Já ani dnes nechci vědět, jaký to mělo důvod, ale jednoho krásného dne jsem nedostala pozvání ani do televize, ani do rozhlasu a v divadle jsem jen dohrávala role z minula. Měla jsem tři roky distanc. Když jsem o tom zpětně uvažovala, mohlo to být i proto, že jsem tehdy nevstoupila do KSČ,“ přemýšlí nahlas Kolářová s tím, že to však mohlo mít i jiný důvod.

„Po porodu druhého syna jsem musela jít na gynekologickou operaci. Myslela jsem, že to bude o prázdninách, ale na gynekologii mi řekli, že tam musím nastoupit v květnu, protože v létě budou malovat. A divadlo jelo do Moskvy hostovat – a já jsem řekla, že nemůžu, protože jdu na operaci. Tak jestli to bylo proto…? Nevím. Prostě nás s Hanzlíkem, jak já říkám, rozsadili a nesměli jsme spolu být obsazovaní. Uměle to skončilo. Až po pár letech jsem dostala nabídku na film Na samotě u lesa ke Zdeňku Svěrákovi,“ dodala Kolářová.

Se Zdeňkem Svěrákem si po Vratných lahvích zahraje i v novém filmu Betlémské světlo. A znovu zde zpodobní menší semetriku. „Jaké si to napsal, takové to má. Zdeněk, pokud je to jeho scénář, si to hlídá, protože to má přesně vypointované, a když to někdo naruší svým vtipem, zbourá to. Nejen slovně, ale i situačně,“ vysvětlila, proč si jeho scénáře raději neupravuje.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.