Celebrity

24. dubna 2023 17:30

Marie Makovská

David Křížek čerstvě po propuštění z vězení: Trest pořád trvá, ale budu s rodinou

David Křížek nastupuje do vězení

První rozhovor po opuštění zdí věznice poskytl David Křížek (50) redakci Showtime. Byla to dlouhá plavba a za moc nestála, ale teď už je jachtař zpátky u svých dětí a manželky Lucie (38), která na něj věrně čekala.

Zpráva o propuštění jachtaře a dvojnásobného otce Davida Křížka prosákla na veřejnost začerstva v den, kdy opustil věznici ve Stráži pod Ralskem. Jeho případ původně vzbudil na veřejnosti šok, ale také lítost. Jak padlo i během samotného procesu, sám jachtař se podvody nijak neobohatil. Byl ale příliš naivní a důvěřivý, takže si z něj pachatelé udělali bílého koně. „Nejsem ekonom a ani nejchytřejší člověk na světě, ale nikdy bych nikomu za úplatu nedělal bílého koně,“ řekl Křížek před dvěma lety pro CNN Prima NEWS.

Byl odsouzen za spoluúčast na tunelování Metropolitního spořitelního družstva a za mřížemi měl strávit pět let. Nyní už je zpátky doma, možnost být podmínečně propuštěn mu vyšla při první příležitosti, a tak se může těšit ze společnosti dětí a manželky Lucie. Ta o něm po celou dobu mluvila velmi hezky a věrně při něm stála.

Přečtěte si také: Lucie Křížková prozradila, co chce ve vztahu zachovat, až bude manžel venku z vězení

Bezprostředně po propuštění poskytl David Křížek rozhovor redakci pořadu Showtime. „Padla tam pětiletá podmínka, to znamená, že trest rozhodně nekončí. V Čechách je zavedené pravidlo, že kdo nesedí v base, nevykonává trest. Ale ono to tak úplně není. Přece jenom, i tak člověk bude muset být hodně opatrný a pořád to za sebou bude mít. Je ale důležité, že budu se svojí rodinou doma. Takže pocity jsou úžasné,“ sdělil emotivně. „Byla to dlouhá plavba, nestála za moc, ale už jsem v cíli a pocity jsou skvělé, jsem šťastný,“ dodal. Celý rozhovor s Davidem Křížkem můžete sledovat v pořadu Showtime, který startuje v 19:55 na Primě nebo CNN Prima NEWS.

Podívejte se také na reportáž o Lucii Křížkové a její rodině:

Sdílejte článek
Štítky rodina CNN Prima NEWS věznice Showtime jachtař Lucie Křížková David Křížek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.