Davidovi ve food trucku nejde elektřina a ztratí chuť. Bez sestry by neuvařil
Prostřeno! S27 (117) – Chilli
Ani v úterý si žaludky soutěžících v souboji o nejlepší menu neodpočinou. David servíruje obří porce a všem ukáže, jak umí vařit vystudovaný mechanik. Bohužel ani jeho večer se neobejde bez potíží, a tak bude řešit nefunkční elektřinu i spálené chuťové buňky.
David se do gastronomie dostal díky brigádám. Původním povoláním je mechanik. V kuchyni je samouk a v podnikání se přidal k sestře se švagrem, kteří provozují food truck Grizzly Gril. Pro soupeře nebude vařit sám – přidá se k němu sestra Lucka, které říká Obluda. Počasí bohužel stolování venku nepřeje, nejde navíc ani proud. „Jediné dvě kaňky po ránu jsou déšť a naše připojení k elektrice, které se nám nepovedlo,“ sděluje v úvodu David. Sestra poběží na úřad zjistit, kde se stala chyba. Nakonec dorazí na opravu elektrikář. „Zatím tam šmrdlá klackem,“ zhodnotí jeho snažení Lucka. Na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, jestli se toto zdržení podepíše na výkonu hostitele.
Na menu tentokrát bude lehký salátek s kozím sýrem, ostrá mrkvová polévka, chef burger s cibulovými kroužky a salátem coleslaw, jako dezert bude podávat lívance s javorovým sirupem a lesním ovocem. Sestra bude mít na starosti salát a polévku, chvílemi bude bavit hosty a pomáhat s nádobím. Jejich food truck parkuje v blízkosti vlakových kolejí, a tak budou mít soutěžící při jídle i malou kulturní vložku v podobě projíždějícího vláčku.
Podívejte se na nepříjemné chvíle, které hostitel zažije v úvodu večera:
Bolest a sůl, která nesolí
Při vaření panuje mezi sourozenci dobrá nálada. Když Lucka ochutná chilli, které má přijít do polévky, zhodnotí, že je spíš mírně pálivé. David také ochutná a zavtipkuje, že jim snad dali sladkou papriku. Oba si odvážně kousnou do další chilli papričky a ihned zalitují. „Jsme to trošku přehnali s tím kořením. Jak teď budeme dochucovat,“ děsí se David. A jeho tušení se vyplní. Aby přišel na jiné myšlenky a nemyslel na spálené chuťové buňky, začne se věnovat přípravě předkrmu. Hostům později bude vyprávět, že při vaření přestala solit sůl. „Mezi půl druhou a druhou nesolila sůl,“ vtipkuje David.
Hosty posadí David ven k sudům, které slouží jako stoly. Vlivem počasí se pod nimi budou židle nepříjemně bořit do mokré trávy. Než hostitel připraví předkrm, Lucka bude konverzovat s hosty a bavit je. Předkrm nevzbudí velké nadšení, pro někoho bude salát kvůli rukole hořký. Polévka bude příjemným překvapením. A není divu, je to totiž favorit zákazníků. Je tak dobrá, že Lucka schválně polévky navařila více, aby měla i pro sebe na později. Porce hlavního chodu bude obrovská. Jen maso v hamburgeru má 200 gramů a k tomu ještě David podává úkol týdne – kuřecí stripsy. Zbytky si nechají soutěžící zabalit. Jak se povede ve food trucku připravit kynuté lívance, které dělá David podruhé v životě? Začne někdo taktizovat?