Celebrity

21. července 2024 06:00

David Laštovka

Davidu Stypkovi rakovinu objevil tříletý syn. Lékaři mu pak sdělili, že mu zbývá 90 dní

David Stypka a jeho poslední píseň (zdroj: CNN Prima NEWS)

Talentovaný zpěvák David Stypka zemřel v pouhých jednačtyřiceti letech a zanechal po sobě partnerku Kateřinu a tři děti. Poslední dva roky života bojoval s rakovinou slinivky, velmi otevřeně o ní hovořil a víru v uzdravení neztrácel. 21. července si připomínáme jeho neodžité 45. narozeniny.

Zpěvák David Stypka toho za svůj krátký život stihl mnoho. S životní láskou Kateřinou zplodil tři děti, natočil několik alb, napsal hit pro Ewu Farnou s názvem Dobré ráno, milá, obdržel několik hudebních cen Anděl a získal si spoustu fanoušků. Bohužel víc mu už osud nedopřál.

Čtěte také: Zemřela Shannen Doherty. Hvězda Beverly Hills 90210 prohrála dlouhý boj s rakovinou

Krutou diagnózu se dozvěděl před oslavou čtyřicátin

Krátce před oslavou svých čtyřicátých narozenin se od lékařů dozvěděl, že trpí rakovinou slinivky břišní. Delší dobu cítil, že s ním něco není v pořádku. Svoje zdravotní problémy začal řešit až ve chvíli, kdy si hrál se svým tříletým synem, který mu skočil na břicho. „Zašel jsem za sousedem, shodou okolností hrudním chirurgem, a on mě jako první, konečně, poslal na CT, které odhalilo vážnou chorobu,“ popisoval zpěvák na své sociální síti.

Zbývají vám tři měsíce, sdělil mu lékař

V nemocnici se dozvěděl, že mu zbývá pouhých devadesát dní života. „Ráno mě v nemocnici probudil doktor slovy: ‚Je to špatné, nádor se rozlezl všude,‘ a naznačil, že mi zbývají zhruba tři měsíce. Trvalo osm hodin, než jeho kolegové dalším cétečkem upřesnili, že to zdaleka není tak fatální. Osm hodin jsem žil s tím, že neuvidím, jak rostou děcka, a tenhle okamžik byl zásadní – uvědomil jsem si, že to vidět chci. Těch osm hodin jsem čuměl do zdi a myslel na toho týpka, co pořád skuhral, jak je život těžký, že věčně nemá prachy, nezabezpečí děti, a teď najednou dostává stopku,“ líčil upřímně David v rozhovoru pro Reportér magazín.

Nikdy neřeknu, že rakovina je svině, říkal

Během zmíněných osmi hodin se neubránil slzám. „V jednu chvíli. Když jsem to oznamoval po telefonu Katce a poprvé mi přišlo strašně líto, že nepomůžu svým dětem v tomhle zmateném světě, že v tom nechám ženu samotnou... Opravdu to byla facka, ale většina onkologických pacientů potvrdí, že se pro ně nemoc stala dárkem, a to jsem brzy začal zjišťovat i já. Nikdy neřeknu, že rakovina je svině, bez ní bych klesal hlouběji a hlouběji,“ sděloval talentovaný hudebník.

Čtěte také: Exkluzivní ukázka: Stypka nazpíval těsně před smrtí duet. Boha měnil za člověka

Ve své životní partnerce Kateřině a rodině měl po celou dobu velkou oporu. S rakovinou slinivky statečně bojoval necelé dva roky. Fatální se pro něj stalo, když se k nemoci přidaly komplikace spojené s covidem. Zemřel 10. ledna roku 2021 ve věku 41 let.

Jsem depkař, který si svůj stav dokáže užít, říkal David Stypka v reportáži z roku 2016:

Sdílejte článek
Štítky výročí nemoc zdraví nemocnice smrt rodina společnost rakovina lékař Mirai zpěvák děti celebrity hodnoty COVID-19 rakovina slinivky Ewa Farna David Stypka hity slavnost nemoci a zdravotní potíže smrt a umírání společenská rubrika

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 9. 2024

Potřebujete změnu, Berani? Pokud vám věci začínají připadat nudné a jste apatičtí, je pravděpodobné, že ano. Jediné, co musíte udělat, je zjistit, co změnit. Pokud jste většinu času doma, vyměňte nábytek. Díky tomu může dům působit nově. Zvažte vyvěšení nových obrazů nebo přinesení čerstvých květin. Změňte svůj rozvrh. To vám dodá energii.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.