Celebrity

31. ledna 2024 09:00

Eliška Reiglová

Děje se zázrak, říká Shannen Doherty. Zkouší novou léčbu rakoviny a hlásí pokrok

Herečka Shannen Doherty (52) se statečně pere s ranami osudu, které by leckoho srazily na kolena. Nejen, že se jí vrátila zákeřná rakovina, ta ale metastázovala také do mozku a kostí. Ona svůj boj přesto nevzdává a zkouší novou léčbu, která podle ní přispěla k pokroku. Nyní se tak díky tomu po dlouhé době může radovat, říká, že jde o zázrak.

Americká herečka a představitelka Brendy z oblíbeného seriálu Beverly Hills 90210 od roku 2015 bojuje se zákeřnou rakovinou. Aktuálně je její onemocnění ve čtvrtém stadiu, kdy už je považováno za neléčitelné, přesto se herečka snaží s nemocí bojovat a motivovat tak všechny ostatní. Zuby nehty se pere za to, aby měla co nejdelší život, a proto také vyzkoušela novou léčbu.

„Nebudu říkat, co přesně to je, ale jsem na nové infuzi proti rakovině. Po čtyřech dávkách jsme neviděli žádný rozdíl a všichni chtěli, abych změnila léčbu. Já jsem si ale řekla, že v tom budeme pokračovat a uvidíme,“ prozradila Shannen Doherty ve svém podcastu Let's Be Clear, kde byl hostem její onkolog Amin Mirhadi.

Zázrak a pokrok

„Po šesté nebo sedmé dávce jsme skutečně viděli, jak se prolamuje krevní mozková bariéra. Mám tomu říkat zázrak? Ano. Pro mě je to momentálně zázrak. Že jsem si tak trochu hodila kostkou a řekla si, že v tom budu pokračovat,“ řekla herečka s tím, že s podporou druhého onkologa se jí podařilo dosáhnout nadějných výsledků.

Chvíli už to vypadalo, že Shannen Doherty svůj boj s nemocí vyhraje, ale nakonec v roce 2020 oznámila, že se její stav znovu zhoršil. Loni pak prozradila, že kromě mozku se jí rakovina rozšířila také do kostí. To v ní ale zřejmě jen posílilo bojovnost, protože odhodlat se k nové léčbě není nic jednoduchého, ale přesto to udělala. Slovo zázrak tak za přehnané nepovažuje.

„To, že skutečně prolamuje krevní mozkovou bariéru, je vlastně zázrak toho léku, zázrak toho, že možná zasáhl Bůh a řekl: ‚Dám jí na chvíli pokoj.' Někdy hledáte zázraky na špatných místech a ony jsou přímo před vámi,“ zaradovala se Doherty, která ohledně své nemoci sdílí s fanoušky v podstatě všechno.

Pozitivní smýšlení

Nejvíc ze všeho Shannen Doherty věří v sílu optimistického přístupu a pozitivních myšlenek. Věří, že když člověk nepropadne chmurám, tak se jim ubrání i tělo, a že boj s rakovinou či jinou závažnou nemocí je pak snazší. V jejích očích může mít mysl převahu nad hmotou.

„Každý den je dar a chystá se tolik nových věcí, že si myslím, že naděje je tu vždy. Můžu umřít dnes, můžu umřít za dvacet let, nevím. Můžu umřít, když půjdu před dům a spadne na mě strom nebo mě srazí autobus, cokoli. Nebo můžu umřít na rakovinu. Ale jediné, co můžu udělat, je prožít každý den co nejpozitivněji, s nadějí, radostně ho přijmout,“ dodala.

Otevřená zpověď Shannen Doherty:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.