Celebrity

5. srpna 2023 06:05

David Laštovka

Detaily svatby Molavcové a Strejčka. Bylo to hluboké a krásné, prozradil novomanžel

Strejček

Svatba herečky a zpěvačky Jitky Molavcové s hercem, hudebníkem a recitátorem Alfredem Strejčkem, který po vážné nemoci ochrnul a žije v sanatoriu, mnohé překvapila. Jakou měli veselku? Novomanžel o ní promluvil pro web Prima Ženy.

Jitka Molavcová s Alfredem Strejčkem tvořili pár mnoho let. Nyní se svoji lásku rozhodli stvrdit oficiálně. Nerozdělila je ani Strejčkova vážná nemoc, která ho před šesti lety upoutala na invalidní vozík a od té doby pobývá v sanatoriu.

Pro Jitku Molavcovou to byla druhá svatba. Předtím byla třicet let provdaná za herce a spisovatele Jana Petráně. Alfred Strejček se ženil potřetí. Jeho první ženou byla herečka Consuela Morávková, druhou atletka Jarmila Nygrýnová.

Oba si svůj velký den krásně, až dojemně užili. „Církevní svatební obřad se uskutečnil 22. července v parku sanatoria Šarlota resort v Prosečnici v kruhu rodiny a nejbližších přátel. „Oddával nás Jaroslav Maxmilián Kašparů a hrálo Janáčkovo kvarteto. Bylo to bez cvakání fotoaparátů a kamer. Bylo to ztišeně krásné a hluboké,“ prozradil Alfred Strejček redakci webu Prima Ženy.

Šel si zaběhat, probudil se ochrnutý

Před šesti lety Strejčka náhle postihla vážná nemoc. Onemocněl vzácnou chorobou, které se zkráceně říká GB syndrom, postihující nervovou soustavu. V ČR se s ní léčí pouze sto lidí. Ochrnul, dlouhé měsíce byl odkázán na přístroje a lékaři mu nedávali šanci na přežití. „Jako každý podvečer jsem si šel zaběhat, v noci mě začalo brnět celé tělo a ráno už jsem nebyl schopný pohybu,“ popsal webu Prima Ženy Alfred Strejček. Lékaři ho ihned uvedli do umělého spánku a nadopovali různými psychofarmaky. Několik dlouhých měsíců nemohl dýchat a byl napojený na ventilátor. Rodině a Jitce Molavcové dokonce bylo oznámeno, že jeho stav je kritický a patrně nepřežije.

Alfred si svůj život nakonec dokázal vybojovat, ale zůstal ochrnutý, upoután na invalidní vozík a odkázaný na pomoc druhých. Dlouhodobě pobývá v sanatoriu, kde má veškerý servis. V rámci pravidelné rehabilitace dělá pokroky a optimismus neztrácí. „O pohybovou, byť jen částečnou samostatnost usiluji nadále a cvičím dvakrát denně. Podařilo se mi vědomě hýbat ukazováčkem levé ruky a vestoje u chodítka udělám 150 podřepů. Rovnováhu však neudržím. Věřím ale v úspěch,“ přiblížil nyní Strejček. V úvodním videu s můžete podívat, jak známý herec a recitátor rehabilituje.

V sanatoriu se snaží pracovat. Převoz by byl náročný

V rámci své zdravotní indispozice se snaží být stále pracovně činný. V sanatoriu například pravidelně organizuje kulturní pořady, ve kterých bez nároků na honorář vystupují jeho přátelé z profese.

„Jsem jim za to vděčný! Alespoň několik jmen – Hradišťan s Jirkou Pavlicou, Janáčkovo kvarteto, Václav Hudeček, Jitka Molavcová, Jiří Hlaváč, Štěpán Rak, Carmen Mayerová, Petr Kostka a mnoho dalších neméně významných. Minulý týden jsem dokončil mnohaleté natáčení Bible kralické. Nahrávka bude od listopadu k volnému stažení na internetu. K mé velké radosti mi Prima ZOOM nabídla pokračování v namlouvání přírodopisných pořadů. 11. listopadu pak uvedeme spolu se Štěpánem Rakem nový pořad ke 400. výročí napsání nejznámějšího díla Jana Ámose Komenského Labyrint světa a ráj srdce,“ popsal výčet svých pracovních aktivit.

Všechny se odehrávají v sanatoriu, kde pobývá. „Můj převoz je prozatím velice náročný,“ vysvětlil Alfred Strejček.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.