Celebrity

31. července 2023 10:40

redakce Prima Ženy

Molavcová po sňatku se Strejčkem zamíří na svatební cestu. Místo manžela pojede Suchý

Před několika dny proběhla utajená svatba Jitky Molavcové (73) s Alfredem Strejčkem (81), o které do poslední chvíle nevěděli ani pozvaní hosté. A jelikož je herec už delší dobu ve spárech zákeřné nemoci a nemůže vyrazit se svou novomanželkou na svatební cestu, zastoupí ho skladatel a divadelník Jiří Suchý.

Herečka a zpěvačka Jitka Molavcová (73) s hercem, hudebníkem a recitátorem Alfredem Strejčkem (81) měli církevní svatbu. Pro Molavcovou to byl druhý sňatek, Strejček se ženil potřetí. Tajná svatba se udála na zahradě resortu v Prosečnici v sanatoriu Šarlota, kde ochrnutý herec žije už šest let. Podle ŽivotvČesku.cz byli svědky lékař Pavel Pafko a majitel sanatoria Jiří Michal.

Čtěte také: Václav Štekl chtěl zničit život Jiřímu Suchému a Šlitrovi. Ze smrti měl panickou hrůzu

O detailech svatby promluvila taktéž pro Život v Česku Jaroslava Obermaierová (77), která byla jednou z pozvaných a do poslední chvíle nevěděla, že jede na veselku. „Málokdo z hostů to věděl, protože to nechtěli asi rozšiřovat. Bylo to hezké a ještě k tomu byly narozeniny té poslední roční vnučky Alfreda. Opravdu nádherné to měli. Jsem moc ráda, že jsem u toho mohla být,“ řekla herečka, která byla „nalákána“ právě na zmíněnou oslavu čtvrté Strejčkovy vnučky.

Na líbánky s jiným mužem?

Stejně tak se o chystaném obřadu až na poslední chvíli dozvěděl skladatel a divadelník Jiří Suchý, kterého s Jitkou Molavcovou pojí přes 50 let spolupráce. A protože ženich ze zdravotních důvodů nemůže vyrazit na svatební cestu, nahradí ho nevěstin starý známý. „Jitka pojede na svatební cestu se mnou – a na hrad!“ sdělil Suchý deníku Blesk a dodal, že 17. srpna mají oba besedu na nádvoří hradu Rožmberk nad Vltavou: „A těšíme se tam oba moc. Užijeme si to jako na svatební cestě.“

Podívejte se, jak si svou svatební cestu užil herec David Gránský:

O veselce měli údajně všichni hosté zakázáno mluvit, postupně ale informace z místa samozřejmě vyplouvají na povrch. Na obřad dorazilo z Brna Janáčkovo kvarteto, s nímž Strejček v minulosti spolupracoval. „Bylo tam tak veselo, že jsem musel s nevěstou zazpívat. A udělal jsem to moc rád, když jsem viděl, jak jsou na to všichni naladěni,“ svěřil se Blesku Suchý.

Seznámení Jitky Molavcové s Alfredem Strejčkem

Velkou láskou Jitky Molavcové byl o devět let starší spisovatel Jan Petráň, jejich manželství trvalo 30 let, pak se ale jejich cesty definitivně rozešly. Důvodů bylo několik – přestali si rozumět, odcizili se a v životě Jitky se objevil nový muž, herecký kolega, znamenitý recitátor s charismatickým hlasem a vdovec po slavné atletce Jarmile Nygrýnové Alfred Strejček. Okouzlil ji svojí noblesou a spojily je rovněž stejné záliby, podobné vidění světa i smysl pro humor.

Úvod jejich vztahu byl sice pracovní, postupně si ale vybudovali silné pouto, které nerozdělila ani těžká nemoc (Guillainův-Barrého syndrom) v roce 2017, kvůli níž herec ochrnul.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.