Celebrity

31. července 2023 10:40

redakce Prima Ženy

Molavcová po sňatku se Strejčkem zamíří na svatební cestu. Místo manžela pojede Suchý

Před několika dny proběhla utajená svatba Jitky Molavcové (73) s Alfredem Strejčkem (81), o které do poslední chvíle nevěděli ani pozvaní hosté. A jelikož je herec už delší dobu ve spárech zákeřné nemoci a nemůže vyrazit se svou novomanželkou na svatební cestu, zastoupí ho skladatel a divadelník Jiří Suchý.

Herečka a zpěvačka Jitka Molavcová (73) s hercem, hudebníkem a recitátorem Alfredem Strejčkem (81) měli církevní svatbu. Pro Molavcovou to byl druhý sňatek, Strejček se ženil potřetí. Tajná svatba se udála na zahradě resortu v Prosečnici v sanatoriu Šarlota, kde ochrnutý herec žije už šest let. Podle ŽivotvČesku.cz byli svědky lékař Pavel Pafko a majitel sanatoria Jiří Michal.

Čtěte také: Václav Štekl chtěl zničit život Jiřímu Suchému a Šlitrovi. Ze smrti měl panickou hrůzu

O detailech svatby promluvila taktéž pro Život v Česku Jaroslava Obermaierová (77), která byla jednou z pozvaných a do poslední chvíle nevěděla, že jede na veselku. „Málokdo z hostů to věděl, protože to nechtěli asi rozšiřovat. Bylo to hezké a ještě k tomu byly narozeniny té poslední roční vnučky Alfreda. Opravdu nádherné to měli. Jsem moc ráda, že jsem u toho mohla být,“ řekla herečka, která byla „nalákána“ právě na zmíněnou oslavu čtvrté Strejčkovy vnučky.

Na líbánky s jiným mužem?

Stejně tak se o chystaném obřadu až na poslední chvíli dozvěděl skladatel a divadelník Jiří Suchý, kterého s Jitkou Molavcovou pojí přes 50 let spolupráce. A protože ženich ze zdravotních důvodů nemůže vyrazit na svatební cestu, nahradí ho nevěstin starý známý. „Jitka pojede na svatební cestu se mnou – a na hrad!“ sdělil Suchý deníku Blesk a dodal, že 17. srpna mají oba besedu na nádvoří hradu Rožmberk nad Vltavou: „A těšíme se tam oba moc. Užijeme si to jako na svatební cestě.“

Podívejte se, jak si svou svatební cestu užil herec David Gránský:

O veselce měli údajně všichni hosté zakázáno mluvit, postupně ale informace z místa samozřejmě vyplouvají na povrch. Na obřad dorazilo z Brna Janáčkovo kvarteto, s nímž Strejček v minulosti spolupracoval. „Bylo tam tak veselo, že jsem musel s nevěstou zazpívat. A udělal jsem to moc rád, když jsem viděl, jak jsou na to všichni naladěni,“ svěřil se Blesku Suchý.

Seznámení Jitky Molavcové s Alfredem Strejčkem

Velkou láskou Jitky Molavcové byl o devět let starší spisovatel Jan Petráň, jejich manželství trvalo 30 let, pak se ale jejich cesty definitivně rozešly. Důvodů bylo několik – přestali si rozumět, odcizili se a v životě Jitky se objevil nový muž, herecký kolega, znamenitý recitátor s charismatickým hlasem a vdovec po slavné atletce Jarmile Nygrýnové Alfred Strejček. Okouzlil ji svojí noblesou a spojily je rovněž stejné záliby, podobné vidění světa i smysl pro humor.

Úvod jejich vztahu byl sice pracovní, postupně si ale vybudovali silné pouto, které nerozdělila ani těžká nemoc (Guillainův-Barrého syndrom) v roce 2017, kvůli níž herec ochrnul.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.