Dlouho utajované utrpení Teri Hatcher. Herečku od pěti let sexuálně zneužíval strýc

Úspěšná herečka Teri Hatcher (59) na společenských akcích vždy rozdává úsměvy. Málokdo by tak usoudil, že si v životě prošla skutečným utrpením. Opak je ale pravdou. Bylo jí teprve pět let, když ji sexuálně zneužil někdo, komu do té doby důvěřovala a kdo ji měl chránit – její vlastní strýc. Z toho, jak zkušenost popisuje, jde mráz po zádech.

Teri Hatcher o své zkušenosti se sexuálním zneužitím dlouho mlčela. Promluvit se rozhodla až poté, co kvůli stejné zkušenosti, a to s totožným mužem, spáchala sebevraždu teprve čtrnáctiletá dívka. Sarah Van Cleemput se střelila do hlavy a zanechala po sobě dopis, v němž popsala, kdo je za její rozhodnutí zodpovědný.

Čtěte také: Zneužívání dětí v Česku? Máme moc nízké tresty, shodli se experti

Hvězda seriálu Zoufalé manželky, bondgirl z filmu Zítřek nikdy neumírá a Lois ze seriálu Superman v otevřeném dopisu, který zveřejnila na sociálních sítích, popsala, co si pamatuje. Přiznala, že sexuální zneužití ji hluboce zasáhlo a přimělo ji bojovat s démony, kterým by jinak do tváře pohlédnout nikdy nemusela.

Ztráta iluzí a nevinnosti

„Vzpomínám si na tohle. Jeho ztopořený penis, který si hladil, když seděl za volantem auta. ‚Chceš si na něj sáhnout?‘ zeptal se. Řekla jsem ne. Přesto mě vzal za ruku, abych se ho dotkla. Byl růžový. Byly tam kapesníčky. Nevěděla jsem, k čemu jsou, ale pak jsem to pochopila,“ napsala herečka, co se před dávnými lety dělo.

Čtěte také: Soud s Cimickým: Svědci popisovali, co se mělo přes 40 let dít. Hlavní aktér kauzy nedorazil

Už tehdy dokázala dát najevo nesouhlas, to ale jejího strýce nezastavilo. „Seděla jsem na sedadle a dívala se na podlahu, zatímco mě zneužíval. Zeptal se, jestli se mi to líbí. Řekla jsem, že ne. ‚Jednou se ti to líbit bude,‘ řekl mi,“ dodala Teri Hatcher. Tato zkušenost ale byla jen první z mnoha, strýc se nezdráhal pokračovat.

„Byla jsem přesvědčená, že je to moje vina, a obviňovala jsem se z toho, co se stalo, takže jsem to nikomu neřekla a mlčela jsem. Nepřekvapivě jsem však začala vyvádět a matka se rozhodla, že mě bude držet od strýce dál. Už jsem se s ním nestýkala, ale nikdo z rodiny se mě nikdy nezeptal, co přesně se stalo,“ řekla herečka magazínu Time.

Smrt ve vězení

Teri Hatcher tvrdí, že zneužívání přestalo, když jí bylo asi osm nebo devět let, ale její strýc Richard Hayes Stone sexuálně obtěžoval další mladé dívky, včetně výše zmíněné oběti, která se později rozhodla vzít si život. Stone byl nakonec odsouzen ke 14 letům vězení, celý trest si ale neodpykal. Za mřížemi podlehl rakovině tlustého střeva a konečníku.

Poslechněte si rozhovor s advokátkou Lucií Hrdou o sexualizovaném násilí:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.