Kde jíst ve Varech? Dobré jídlo za sto korun či luxusní tatarák, který měl i Johnny Depp

KVIFF 2023 Kde se levně najíst

Filmový festival přiláká do Karlových Varů každý rok tolik návštěvníků, že některé podniky doslova praskají ve švech. Kde a za kolik se můžete dobře najíst? Zeptali jsme se místních a sami jsme vyzkoušeli několik podniků.

Mezi jednotlivými filmy a během nabitého programu míří většina diváků na rychlé jídlo do stánku na ulici. Polévka pod hotelem Thermal stojí v průměru 55 korun, hlavní jídlo vyjde zhruba o 200 korun dráž a půllitr piva se cenově pohybuje kolem 60 korun.

Chutné jídlo za dobrou cenu

Co se týká restaurací, výrazně ušetřit můžete už pár minut chůze od centra festivalového dění. „Je tady restaurace U Tomáše a poté je dobré Bistro Sluníčko, kde se najíte levně. Za jídlo dáte tak 130 korun,“ poradila nám pro web Prima Ženy jedna z místních obyvatelek. Dostali jsme doporučení také na pizzerii Mamma Mia, kde mají i saláty a těstoviny, a za standardní pizzu o průměru 30 cm zaplatíte 160 až 210 Kč. Naše redakce dostala rovněž tip na okénko „Dobrotky“ jen 10 minut chůze od Thermalu, kde dělají sladké i slané palačinky s velkým výběrem náplní.

Další z místních nám doporučil například restauraci Špunt a Knoflík. „Tady mi to moc chutná. Jídlo je zde kolem dvou stovek, připravují skvělé wrapy či burgery.“ Kromě jídel zde mají také širokou nabídku drinků a koktejlů, za pivo jsme tu zaplatili 50 korun. Cestou odsud jsme opodál objevili i příjemnou kavárnu Justcake, taktéž nedaleko centra, kde jsme za dvě kávy a džbánek vody zaplatili 114 korun. Nezbytností při návštěvě Varů je tradiční karlovarská oplatka, která aktuálně na různých místech stojí 20 korun za kus.

Mohlo by vás zajímat: Jakub Prachař doufal, že neusne při filmu. Libor Bouček nabízí levnou taxi službu

Luxusní restaurace

Pokud chcete vyrazit za vynikajícím gurmánským zážitkem, nebudete ve Varech ochuzeni. Je tu mnoho vyhlášených restaurací a my jsme vyzkoušeli Promenádu, kterou loni navštívil také slavný herec Johnny Depp. Na doporučení jsme si dali tatarský biftek a gurmánský zážitek jsme pak zakončili dortíkem v oblíbené kavárně Café Pupp. Místní nám také doporučili restauraci Cafe Azyl.

Co se týká cen, na hlavní jídlo si v tomto typu podniků připravte okolo 400 a více korun, v případě steaků či ryb z kvalitních zdrojů až 800 a více korun. Za půllitr piva většinou zaplatíte kolem 90 korun a za dezert 100 a více korun.

Za půjčení oblečení na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary pro redaktorky webu Prima Ženy děkujeme značce H&M.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 7. 2024

Jste dynamická osobnost, Berane. Díky dnešní nebeské energii byste se měli snažit nevynakládat energii na nesmyslné rozhovory. Snažte se být trochu pragmatičtější. Velmi pečlivě zvažte případné kompromisy. Pokud budete stát pevně na svém, dosáhnete svých cílů mnohem rychleji.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.