Celebrity

1. října 2023 08:54

David Laštovka

Výročí úmrtí Karla Gotta: Hrob zaplnily dojemné vzkazy v němčině i včelka Mája

Karel Gott by oslavil 84 narozeniny

Od smrti nezapomenutelného českého zpěváka Karla Gotta dne 1. října uplynuly čtyři roky. Fanoušci na něj ale nezapomněli. Už několik dní před smutným výročím jeho hrob zaplnila spousta květin, věnců, předmětů i dojemných vzkazů.

Národ se zahalil do smutku. Před čtyřmi lety nás opustil zpěvák Karel Gott. Zemřel necelé tři měsíce po svých osmdesátých narozeninách, které ještě s rodinou, přáteli i kolegy z branže stačil oslavit.

Urna se zpěvákovými ostatky byla uložena na hřbitově na Malvazinkách, kam na jeho hrob už s předstihem lidé přinášeli nejen květiny a věnce, ale i předměty, které jsou s Mistrem spojeny. Například nemohla chybět také včelka Mája. Někteří fanoušci na místě jeho odpočinku zanechali také vzkazy. Několik jich je i v němčině, což svědčí o tom, jakou osobností několikanásobný český držitel Slavíka u našich sousedů byl.

Před smrtí mu ležel na srdci osud nejmladších dcer

Těžké chvíle prožije i Gottova rodina. Vdova Ivana, která je stále sama, s dospívajícími dcerami Charlotte, která letos oslavila 17. narozeniny a Nelly Sofií, té v květnu bylo 15 let. Na obě své nejmladší dcery by byl zpěvák určitě pyšný. Poté, co se dozvěděl, že mu zbývá jen pár měsíců života, nejvíce mu ležel na srdci právě osud milovaných holčiček. „Jsou to zdravé, pěkné, veselé holky. I kdyby to měly být poslední dny, vím, že na mě budou mít hezké vzpomínky. Tolik jsme spolu zažili, vždyť se mnou procestovaly kus světa,“ sděloval Karel Gott ve své autobiografické knize Má cesta za štěstím.

Snad budou mít štěstí na správné chvíle, přál si Gott

O jejich budoucnosti velmi přemýšlel. „Chtěl jsem jim být jako otec co nejdéle platný. Tak rád bych se dozvěděl, jakým směrem se budou v životě ubírat. To už bohužel nestihnu,“ povzdechl si zpěvák. Zároveň vyslovil přání, aby jeho dcery jednou měly stejné štěstí na lidi, jako měl během života on. „Věřím, že budou mít štěstí také na ty správné chvíle, budou je umět poznat a využít. Na základě svých zkušeností totiž věřím, že všechno v lidském životě je už dopředu dané. Alespoň u mě to tak bylo. Ale ta pravá chvíle může přijít v jeden jediný den, proto je potřeba to štěstí chytit a nepustit, protože už by se ten okamžik nemusel nikdy opakovat,“ uvedl v knize zpěvák.

Díky dceři Lucii by byl už trojnásobným dědečkem

Na svého tatínka jistě bude vzpomínat i dcera Lucie, kterou Karel zplodil se svou fanynkou Ivetou Kolářovou. Díky ní by byl dnes už trojnásobným dědečkem. Ta na rozdíl od něj, kterému se rodily pouze holky, má samé chlapečky. Dvou svých vnuků se ještě dožil.

A svíčku zapálí i zpěvákova nejstarší dcera Dominika, která se mu narodila s tanečnicí z Karlínského divadla Antonií Zacpalovou. „Na tatínka vzpomínám skoro každý den. Svému manželovi Timovi o něm dost často vyprávím. Velmi mi chybí. Byl to skvělý a chytrý chlap,“ svěřila se redaktorovi webu Prima Ženy Dominika, která žije ve Finsku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.