Celebrity

30. dubna 2022 17:20

Anna Fedorov

Petr Janda o bouřlivém mládí: Být doma mě obtěžovalo, manželky mi to nevyčítaly

Petr Janda v pořadu Povídej

Hostem nedělního premiérového dílu pořadu Povídej na CNN Prima NEWS bude zpěvák a skladatel Petr Janda (79). „Praotec českého beatu“ vzpomene na své hudební začátky a promluví i o svých životních láskách. „Každé manželství i dítě jsem si užíval jinak. Doma jsem moc času netrávil, manželky mi to ale nikdy nevyčítaly,“ svěřil se Janda v pořadu Povídej.

Devětasedmdesátiletý Janda byl třikrát ženatý a má celkem pět dětí. Rodinu si ale prý nejvíce užívá až teď. „Mám konečně čas. Když jsem se totiž v 60. letech poprvé oženil a narodil se mi syn, hrál jsem 250 koncertů ročně. Doma jsem moc času netrávil a navíc mě to obtěžovalo. Furt jsem hrál, chodil po hospodách a večírcích. Byl jsem rozlítaný mladý kluk,“ vylíčil Janda.

Přestože doma moc často nebyl, žádná z manželek mu to prý nikdy nevyčítala. „Moje první manželka Jana byla baletka. Tancovala pětkrát týdně a do určité míry dělala podobnou branži jako já,“ popsal hudebník. Výtky podle něj nepřišly ani v následujících dvou manželstvích. „Myslím, že do určité míry chápaly, že má práce nosí do rodinné pokladny nějaký peníz,“ vysvětlil lídr skupiny Olympic.

Dnes už prý muzikantský život zklidnil a času, který tráví doma s rodinou, si cení. „Navíc bydlíme na venkově, kde je jedna hospoda, která je spíše zavřená než otevřená. Už mě večírky ani nebaví. Jsem strašně rád doma, kde jsou dvě děti a manželka. Tvoříme fakt hezkou rodinu a nemůžu si to vynachválit. Život je teď úplně jiný. Rodiny si hodně užívám,“ svěřil se zpěvák, který 2. května oslaví 80. narozeniny.

S drogami jsem se nekamarádil

Janda v pořadu Povídej přiznal také výčitky, že se svým starším dětem tolik nevěnoval. S Anežkou a Rozárii teď totiž tráví více času. „Marta mi to nedává najevo a Petr bohužel zemřel, tak ani nemůže. Ale já si to vyčítám v tom smyslu, že jsem to měl dělat jinak. Na druhou stranu – když člověk dělá takovou kariéru a je zakouslý do svého povolání, asi to ani jinak nejde,“ zamyslel se.

„Když je člověk tolik zažraný do své vize, všechno ostatní jde stranou. Drogy jsem nikdy nepožíval a nikdy jsem se s nimi nekamarádil, ale hudba je pro mě závislost i droga,“ řekl. Zpěvák a skladatel, který 2. května oslaví jubileum, si k osmdesátinám nadělil sólové album s názvem Asi se mi nebude chtít. Janda napsal pro skupinu Olympic i během sólové kariéry stovky písní, z nichž se mnohé staly hity. Vedle toho je také autorem skladeb pro jiné interprety. Celý rozhovor sledujte v neděli 1. května v pořadu Povídej od 21:30 na CNN Prima NEWS.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.