Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Domácí nanuky do vedra: Tyhle určitě neznáte!

Mít doma zmrzlinu je v létě skoro tak důležité, jako mít doma zásobu vody na pití. Hlavně děti umí chodit zkoumat obsah mrazáku několikrát denně a ptát se, jestli už mohou nějaký ten nanuk sníst. Proto je dobré být připraveni – nejen na mlsné děti, ale i na vedra. I dosplělý si nějakou tu zmrzlinu rád dá. Zvlášť, když je domácí a vy víte, co všechno jste do ní dali. A co je ještě lepší – my dospělí si můžeme domácí nanuky vylepšit troškou alkoholu!

2 rady na začátek:

  • Na odměření surovin použijte hrnek o objemu 250 ml.
  • Pokud nemáte formičky na nanuky s víčky, která po zmrazení poslouží jako držátka, použijte dřívka. Dejte naplněné formičky asi na 30 minut do mrazáku, pak do nich zasuňte dřívka a nanuky nechte důkladně zmrznout.
Okurkovo-limetkové nanuky
Okurkovo-limetkové nanuky
Okurkovo-limetkové nanuky
Okurkovo-limetkové nanuky

Co budete potřebovat na 8 nanuků:

• 1 oloupanou okurku hadovku

• 1 hrnek cukrového sirupu (viz TIP)

• 1/3 hrnku čerstvé limetkové šťávy

• 1 lžičku nastrouhaného čerstvého zázvoru

 

Okurku nakrájejte na špalíčky a rozmixujte se sirupem, limetkovou šťávou a zázvorem. Směs propasírujte přes síto, rozdělte do tvořítek na nanuky a dejte asi na 6 hodin zmrznout.

 

TIP: Cukrový sirup si snadno připravíte z 500 ml vody a 500 g krupicového cukru. Povařte je v kastrolu, až se cukr úplně rozpustí, a nechte vychladnout. V lednici vám cukrový sirup vydrží opravdu dlouho.

Jahodovo-malinové chia nanuky
Jahodovo-malinové chia nanuky
Jahodovo-malinové chia nanuky
Jahodovo-malinové chia nanuky

Co budete potřebovat na 10 nanuků:

• 450 g jahod

• 180 g malin

• 2 lžíce chia semínek

• 1 lžíci nasekané čerstvé máty

• 2 lžíce javorového sirupu nebo medu

 

Všechny ingredience rozmixujte, rozdělte do tvořítek na nanuky a nechte nejméně 5 hodin mrazit.

 

 

Nanuky ze zeleného čaje
Nanuky ze zeleného čaje
Nanuky ze zeleného čaje
Nanuky ze zeleného čaje

Co budete potřebovat na 6 nanuků:

• 1 plechovku kokosového mléka (400 ml)

• 100 ml mandlového (nebo také kokosového) mléka

• 2–3 lžičky zeleného čaje matcha v prášku

• 1/4 hrnku sirupu z agáve

 

Obě mléka rozšlehejte, oddělte asi 2 lžíce, přidejte prášek matcha a dobře rozmíchejte. Směs pak přilijte ke zbylému mléku a znovu dobře rozšlehejte. Nakonec vmíchejte sirup z agáve (pokud je třeba, směs ještě přislaďte troškou sirupu navíc nebo přidejte trochu více prášku matcha pro silnější chuť).

Směs rozdělte do formiček na nanuky a nechte nejméně 5 hodin mrazit.

 

Jahodové mojito nanuky
Jahodové mojito nanuky
Jahodové mojito nanuky
Jahodové mojito nanuky

Co budete potřebovat na 8 nanuků:

• 450 g jahod

• 1/2 hrnku mátových lístků

• kůru z 1 limetky

• 1/2 hrnku cukru

• 1/2 hrnku vody

• 1/2 hrnku bílého rumu (lze vynechat, pokud chcete nealkoholickou verzi)

 

Jahody, mátu a omytou limetkovou kůru rozmixujte na hladký krém.

Cukr rozpusťte v horké vodě, přidejte spolu s alkoholem k jahodovému krému a znovu rozmixujte. Podle potřeby krém případně ještě doslaďte, rozdělte do formiček na nanuky a nechte nejméně 4 hodiny mrazit.

 

 

Jahodové cheesecake nanuky
Jahodové cheesecake nanuky
Jahodové cheesecake nanuky
Jahodové cheesecake nanuky

Co budete potřebovat na 8 nanuků:

• 230 g lučiny

• 1/4 hrnku zakysané smetany

• 3/4 hrnku moučkového cukru

• 1/3 hrnku plnotučného mléka

• 6 velkých jahod

• 6 rozdrcených celozrnných sušenek (neplněných)

• 1 lžíci rozehřátého másla

 

V misce vyšlehejte elektrickým šlehačem lučinu se smetanou, cukrem a mlékem a po částech zašlehejte drobně nakrájené jahody. Směs naplňte do šesti formiček na nanuky tak, aby nahoře zůstal kousek volný. Pak s formičkami několikrát klepněte o stůl, aby ve směsi nezůstaly vzduchové bubliny.

Rozdrcené sušenky smíchejte s máslem, rozdělte do formiček, lehce umačkejte prsty a nechte nejméně 6 hodin mrazit.

 

 

Melounové nanuky s bazalkou
Melounové nanuky
Melounové nanuky

Neobvyklá kombinace dužiny z vodního melounu a bazalky vás mile překvapí.

Klikněte si pro recept: Melounové nanuky

Reklama