Celebrity

27. ledna 2024 12:51

Tomáš Durčák

Drahé zálety knížete Alberta. Manželce, milenkám a nemanželským dětem platí miliony

Monacký kníže Albert II. má odjakživa slabost pro ženy, což u něj kromě manželství s kněžnou Charlene a společných dvojčat vyústilo i v nejeden prokázaný románek. S některými milenkami má navíc další potomky. Jeho bývalý účetní nyní promluvil o tom, kolik musí Albert svým nemanželským dětem platit. I jak velkou sumou si kupuje toleranci své kněžny.

Kníže Albert má odjakživa pověst playboye. Během let postupně za své přijal hned dvě nemanželské děti, které jsou důsledkem jeho čilých záletů. Ovšem v obou případech až po testu DNA. Dcera Jazmina se narodila roku 1992 v Kalifornii z románku s realitní agentkou Tamarou Rotolo a syn Alexandr roku 2003 v Paříži poté, co Albert podlehl letušce Nicole Costeové.

Na to, kolik monackého knížete jeho slabost pro ženský půvab stojí, nyní blíže posvítily záznamy a poznámky jeho dlouholetého účetního. Claude Palermo spravoval knížecí účetnictví více než dvacet let, takže moc dobře ví, na kolik Alberta, respektive celé Monako, jeho neposlušný knížecí poklopec vyjde.

Dostává kněžna Charlene od nevěrného manžela úplatky?

Dle podrobných účetních poznámek, které si Palermo během let vedl a jejíž úryvky nyní unikly do francouzských médií, knížete Alberta paradoxně nejdráž vychází jeho manželka. Kněžna Charlene totiž podle všeho rok co rok dostávala „kapesné“ ve výši bezmála 35 milionů korun, ale i tak se jí pravidelně dařilo utrácet ještě víc. V roce 2017 například potřebovala od knížete na své útraty ještě dalších 14,5 milionu korun.

„Je to šílené. Nemám nad utrácením kněžny žádnou kontrolu,“ měl si do svých spisů účetní poznamenat o další dva roky později, kdy Charlene údajně zvládla svůj roční budget utratit ještě rychleji. Jen do renovace svého letního sídla na Korsice a přestavby své kanceláře podle všeho nalila bezmála 60 milionů korun. Zároveň si pronajala dům na jiném francouzském ostrově, kde trávila čas odděleně od Alberta.

Albert je štědrý i vůči svým levobočkům

Finanční benefity ze strany knížete však obdržela i její rodina, konkrétně bratr Sean, jenž s Charlene provozuje charitu. V roce 2022 mu měl kníže poslat téměř 23 milionů korun na pořízení domu. Zároveň dnes v Monaku provozuje svou vlastní kavárnu. Otázkou spekulací samozřejmě zůstává, jak moc obří sumy plynoucí do kapsy kněžně či jejím příbuzným měly a mají za cíl odradit je od jakýchkoli případných skandálů, jako například rozvod s Albertem kvůli všem záletům a levobočkům.

Ti ostatně sami o sobě rovněž dokázali sáhnout hodně hluboko do knížecích kapes neposedného monackého monarchy. Albertova jednatřicetiletá dcera Jazmin dle francouzského Le Monde dostává od svého otce každé tři měsíce více než 2,1 milionu korun, i když oficiálně není součástí vládnoucí rodiny. K 18. narozeninám jí dle zápisků Palerma otec poslal jen zhruba 120 tisíc korun, avšak navrch přidal byt v New Yorku v hodnotě 75 milionů korun.

Tajný účet, z nějž jsou nepozorovaně placeny milenky

V roce 2015 pro změnu Albert zainvestoval do módní značky matky svého druhého nemanželského potomka Alexandra s tím, že dle účetního se částka měla blížit milionu eur ročně, tedy bezmála 25 milionům korun. Nemluvě o tom, že mu otec rovněž podle všeho platí pojištění proti únosu a případnému výkupnému.

Libération, další francouzský list, s nímž Claude Palermo mluvil, zase přinesl informaci, že Albert má u francouzské banky BNP soukromý účet vedený na jméno AG (Albert Grimaldi). Z toho měl údajně platit svým milenkám a jejich dětem tak, aby si ničeho nevšimla zejména kněžna Charlene. O té účetní poznámky přinesly další nelichotivou informaci – na pozice chův svých dvojčat prince Jacquese a princezny Gabrielly podle všeho od jejich narození zaměstnávala ilegální migranty.

Proč se knížecí účetní tak najednou ocitl bez místa a rozhodnutý podělit se o soukromé finance Alberta II.? V loňském roce jej knížectví vyhodilo a nyní čelí obvinění z toho, že zpronevěřil peníze, což rezolutně odmítá. Albert v oficiálním prohlášení pro změnu odmítli Palermova tvrzení s tím, že jeho útoky pouze ukazují jeho skutečnou povahu a míru respektu, který chová vůči jeho rodině a celému knížectví.

O skandály nemají nouzi ani další evropské královské rody, zejména ten britský:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.