Celebrity

20. října 2023 16:55

Tomáš Durčák

Dramatické setkání Romana Šebrleho s medvědem v Tatrách: Měl jsem strach o ostatní

Oblíbený moderátor Hlavních zpráv na CNN Prima NEWS a bývalý desetibojař Roman Šebrle má rozhodně pro strach uděláno. Dokázal to nyní na horské túře po slovenských Tatrách, kde shodou okolností s kolegy narazili na medvěda. Jeho chladná hlava však nebezpečnou situaci dokázala vyřešit.

Roman Šebrle v posledních dnech na Instagramu své fanoušky informuje o soustředění ve slovenských Tatrách, kde aktuálně pobývá s desetičlennou skupinou. Jak bývalý zlatý olympionik přiznává nejvyšší hory našich sousedů má velmi rád a jezdí sem již déle než třicet let. A i přesto, že jsou Tatry hojným výskytem medvědů vyhlášené, nikdy zde žádného nezahlédl. Až nyní.

Šebrle během jednoho z výšlapů zažil v Tatrách hned několik poprvé. „Poprvé jsem se v Tatrách na túře odloučil od naší desetičlenné skupiny. Myslel jsem, že jdu správně. Nakonec jsem se ale dostal asi 20 metrů nad ně a asi 300 metrů daleko,“ začal moderátor své vyprávění na Instagramu. Na tom by ještě nic nebylo, ostatně na všechny své souputníky dobře viděl.

Jenže jeho pozice se vzápětí ukázala být nesmírně šťastnou. „Vyšli na opačnou stranu a já si najednou všiml, že asi 50 metrů nad nimi je medvěd. Stihl jsme na ně jen zařvat, ať okamžitě zastaví, že je tam medvěd. Naštěstí ihned ztuhli a zastavili. Medvěd zůstal v klidu a po chvíli pokračoval dál,“ popsal Šebrle adrenalinový zážitek, při němž členové túry málem nevědomky napochodovali přímo k predátorovi. Video medvěda i snímek jeho stop ve sněhu následně sdílel na sociální sítě.

„Kdybych to z dálky neviděl, napochodovali by mu možná přímo za záda. Takhle mají adrenalinový zážitek,“ dodal bývalý desetibojař, který své nezvyklé oddělení od skupiny nakonec připsal vyšší moci: „Nic není náhoda! Vše se děje z určitého důvodu a dnes se mi to opět potvrdilo. Odnáším si ujištění, že mám i nadále dělat vše podle svého instinktu.“

Jeho kolegům se na kopci při dlouhé túře nic nestalo mimo jiné, že dokázali v klíčový moment zachovat chladnou hlavu. Zároveň si všichni naštěstí ihned medvěda nad sebou všimli a věřili tak, že si z nich nedělá srandu. Šebrle se dle svých slov v dané situaci vůbec nebál sám o sebe, ale šlo mu jen o bezpečí druhých. „Neměl jsem strach, byl jsem ostatně daleko. Ale o ně jsem se bál. Kdyby zaútočil, vůbec nevím, jak bych zareagoval,“ přiznal na závěr Šebrle.

Roman Šebrle letos v létě veřejně oznámil, že je opět šťastně zadaný:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.