Celebrity

20. května 2022 08:10

Tomáš Durčák

Druhé těhotenství je jiné, zvládnu i třetí, tvrdí Jitka Boho. Svatbu neřeší

Zpěvačka a Česká Miss 2010 Jitka Boho (30) má za sebou poměrně dobrodružný půlrok a před sebou minimálně to samé. Loni na podzim se dala dohromady s Tomášem Hřebíkem (42) a nyní už s ním a s dcerou z prvního manželství Rosálkou kromě řešení společného bydlení čekají pátým měsícem i společného potomka. Jak to všechno zvládá a bere to jako osud?

Máte za sebou první trimestr těhotenství, tedy zhruba prvních 100 dní. Jak se aktuálně cítíte?

Teď zrovna velmi dobře, je mi dobře, sedím na sluníčku a chytám vitamin D. První tři měsíce ale byly nahoru dolů, spíš teda dolů, protože mi bylo pořád zle a neměla jsem moc chuť k ničemu včetně jídla. Nebo se mi stávaly vtipné okamžiky, kdy jsem šla do obchodu a najednou jsem měla strašnou chuť třeba na indickou kuchyni. Tak jsem si tam koupila nějakou skleničku s indickou omáčkou, a jen co jsem přišla domů, okamžitě se mi z toho udělalo zle a musela jsem ji schovat hluboko do šuplíku, kde je doteď. Takže to byly mimo jiné takové různé úsměvné situace, kdy jsem v jednu chvíli měla na něco chuť a v druhou už se mi z toho chtělo zvracet. Ale teď už je to fajn, jsem v pátém měsíci, takže tohle období by mělo být nejméně stresové a nejméně rizikové. Tak uvidíme.

Čekáte již druhého potomka, liší se zatím nějak toto druhé těhotenství svým průběhem od toho prvního?

Rozhodně v tom, že už mám první dítě. Takže to není tak, že bych si ho mohla naplno užívat, jako to bylo s Rosálkou, kdy jsem koukala na pohádky, polehávala a tak podobně. Teď je to naopak hodně akční, musím se starat o domácnost. A jelikož jsme ještě stále odděleně s přítelem, pořád jsem taková matka samoživitelka, takže musím makat. A náročnější je i to, že hodně dojíždím za prací do Prahy, protože teď ještě bydlím na Vysočině. Takže i to neustálé řízení je trochu nepříjemnější. Čili neprožívám to úplně stejně jako s Rosálkou. Ne že bych nechtěla, ale chybí mi na to zkrátka čas.

A je to jiné i po zdravotní stránce nebo jste podobné problémy s chutěmi a indickými omáčkami řešila, když jste čekala Rosálku?

(smích) No, je to asi jiné i z tohoto pohledu. Je pravda, že u Rosálky jsem měla taky nevolnosti, ale byly spíš ranní. Tady to byly celodenní nevolnosti, bylo mi hodně zle. A co se týče chutí, u Rosálky jsem byla spíš na sladké, teď jsem naopak spíš na slané. Plus jsem teď začala cítit dříve pohyby, asi od 16. týdne, vnímám to víc, protože mám citlivější dělohu.

A jak vaše těhotenství vnímá dcera Rosálka? Těší se na bratříčka nebo sestřičku?

Jak kdy. (smích) Myslím, že to je podle toho, jak se vyspí. Někdy když vidí, že mě miminko kope, nechce sourozence, protože má pocit, že mi ubližuje. Tak to se jí snažím vysvětlit, že neubližuje, že je to hezké a příjemné. Už si zkoušela i sama sáhnout a cítit ty pohyby. A někdy když si děláme srandu, že bude velká ségra, bude sourozence všechno učit, a říkám jí, že doufám, že nebudou dělat lumpárny, zase se směje a těší. Takže jak kdy. Myslím ale a doufám, že to bude v pohodě.

A co partner Tomáš? Jak to bere on, že se vám narození společného potomka možná tak nějak překryje s teprve prvním výročím vztahu? Je to pro vás výzva, nebo to oba berete jako osud?

Je to tak, téměř se nám to překryje. Myslím, že je to obojí, osud i výzva, protože to přišlo rychle. Jsem ale zase o něco starší, než když jsem byla s prvním partnerem, takže na ten vztah pohlížím jinak. Vím třeba, jaké mám chyby, co musím změnit nebo na čem musím pracovat. Celkově si myslím, že vztah je o práci obou dvou, o kompromisech. Hlavně tam ale musí být láska a to, že oba chtějí. Tady to je. My jsme vlastně spolu předtím nežili, teď to bude poprvé a rovnou s novým potomkem a přírůstkem, takže to bude náročné. Jsem ale ráda, že Tomáš už je taky ve věku, kdy věřím, že má za sebou léta, kdy si užíval, a teď bude mít rodinu. Bude to pro něho určitě náročné a něco nového, ale bude ve mně mít podporu. Říkala jsem mu, že mu ráda ve všem pomůžu, už ty zkušenosti mám, takže vím, do čeho jdu. Moc se na to těším a věřím, že to bude v pohodě.

V loňském roce jste prozradila, že vám kartářka předpověděla chlapečka. Vy už pohlaví znáte, jenom jste ho ještě neprozradila. Pokud to náhodou bude druhá dcera, jste případně připravena i na třetí dítě – na chlapečka?

Přiznám se, že mi předpověděla nejenže budu mít chlapečka, ale taky že budu mít dvě děti. Tak nevím. Ale takhle, záleží to na Tomášovi. Já jsem podle mě připravená mít klidně tři děti. Nevím teď, jak to bude náročné se dvěma, ale fyzicky si připadám, že bych to mohla zvládnout, že jsem taková silná. Nebo si to aspoň o sobě myslím. Takže jestli dvě děti nebo tři, to už mi přijde dost podobné a nechávám to osudu. A jestli třetí, nebránila bych se tomu, ale nejdříve si zkusíme, jak nám to půjde se dvěma.

Láska vám jen kvete, čekáte s Tomášem potomka... Bavili už jste se spolu o svatbě?

Vůbec ne, tohle vůbec neřešíme. A ani nad tím nějak nepřemýšlím a nelpím na svatbě, protože mám samozřejmě negativní zkušenost. V tomhle jsem se asi hodně změnila, protože ten názor před první svatbou jsem měla takový, že rodina musí být ucelená a manžel by měl být manželem do konce života. Ale člověk míní a život, osud nebo Bůh mění, takže jsem si říkala, že svatbu už teď nebudu vůbec řešit. Důležitější je pro mě, aby byl vztah spokojený. Jestli na to bude nějaký papír, nebo ne, to je úplně jedno.

Váš druhý potomek by se měl narodit v říjnu a bude ve znamení Vah. Takže bude mít 100% v datu narození minimálně jednu vaši šťastnou jedničku. A pokud se vyplní váš termín 10. 10., budou to tři nuly, dvě jedničky a tři dvojky, plus se narodí den po úplňku ve znamení Berana. Dívala už jste se, co taková kombinace znamená z pohledu znamení zvěrokruhu nebo numerologie?

Nedívala jsem se na numerologii, protože to datum je zatím spíš otevřené a Rosálku jsem taky rodila tři týdny před termínem, mělo to být před Vánoci a bylo to 29. 11. A když sečtu dvojku a devítku, to je 11, měsíc 11, já jsem 11. 11. Pokud by se potomek narodil 10. 10., bylo by to fakt hezké, protože u nás v rodině je bratr 12. 12., sestra je 13., takže by to bylo krásné.

Jitka Boho byla v roce 2018 hostem Show Jana Krause:

A ohledně znamení, kdyby to byla Váha, což je asi velká pravděpodobnost, tak s tou zkušenost mám, protože Tomáš je sice Štír, ale narozený 24. 10., takže má k Váze blízko. Má navíc ascendent ve Váze, takže je to hodně znát. A můj tatínek je taky Váha, takže podle mě toto znamení umím docela číst. Bylo by to fajn, protože mně vyhovuje, zvlášť u chlapů. A věřím, že by mohl být takový mírnější, protože Rosálka, jak je Střelec, je ohnivá, opravdu Střelkyně a malý ďáblík. Možná si teda přeju něco klidnějšího. Snad to vyjde. Na prvním místě je ale samozřejmě zdraví. Jestli bude pak zlobit, to se vždycky nějak zvládnout dá.

Jsou nějaké rituály týkající se znamení nebo energie, které nyní provádíte specificky kvůli těhotenství a příchodu druhého dítěte do vašeho života?

Vůbec ne. Teď byl teda květnový úplněk, ten jsem prožila tak, že jsem si přesně v 6:13 dala sprchu a myslela na to, že ze sebe smývám všechno negativní. Třeba negativní energie, které přicházejí zvenčí od někoho jiného. Dříve jsem si vykládala karty, ale to by se v těhotenství nemělo a ani mě to moc neláká. Nechávám to tedy plynout zcela přirozeně. Někdy mám chuť si zapnout meditativní hudbu, tak to udělám, zapálím si vonnou tyčinku a prostě jen tak koukám do blba nebo do přírody na balkoně a čerpám energii. Nedělám ale nic vyloženě konkrétního ani nuceného, snažím se spíš poslouchat své tělo, svoji duši a to, co potřebují. Nedávám tomu žádný řád.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.