Celebrity

12. dubna 2023 08:30

David Laštovka

Pavol Habera si získal fanynky kraťasy a zarostlou hrudí. Čím ohromil Peštovou?

Fanynky po něm šílely, mohl mít každou, na kterou si ukázal, přesto v jeho životě hrály zásadní roli pouze dvě ženy. Pojďme si připomenout největší zajímavosti ze života hudebníka Pavola Habery, který slaví životní jubileum.

První manželství s jistou Naďou, s níž měl dceru Zuzanu, skončilo rozvodem. Osudovou ženou jeho života se stala o osm let mladší topmodelka Daniela Peštová, s níž se seznámil v roce 2000. Jejich první rande se uskutečnilo na filmovém festivalu v Karlových Varech. Brzy zjistili, že spolu mají hodně společného a chtějí spolu žít. Také Daniela už za sebou měla nevydařené manželství (s italským podnikatelem Tommasem Butim, pozn. red.) a ze vztahu jedno dítě, syna Yannicka. „Pavol mě zaujal svým vtipem a normálností,“ prozradila Peštová časopisu Vlasta.

Rodinu založili v roce 2002, kdy se jim narodila dcera Ella Joy Anna, o sedm let později pak syn Paul Henry. I po více než dvaceti letech jsou stále zamilovaní a patří mezi nejkrásnější a nejstabilnější pár v tuzemském showbyznysu. Nedávno se objevily informace o tom, že svůj krásný vztah již tajně zpečetili svatbou, ani jeden z nich se k tomu ale nevyjádřil. Své soukromí si pečlivě střeží. Co se jim však ututlat nepodařilo, je to, že Pavol je díky své nejstarší dceři Zuzaně už dvojnásobným dědečkem.

Mrazivé spojení s Ivetou Bartošovou

Hudební kariéra Habery byla tak trochu jako na houpačce. Nejdříve se přes pěvecké soutěže snažil prosadit jako sólový zpěvák, což se mu příliš nedařilo. Přihlásil se například do Mladé písně Jihlava, která tehdy byla odrazovým můstkem na výsluní. Tam se v roce 1983 dostal až do finále, a přestože byl považován za favorita, na takzvanou bednu vítězů nedokráčel. Vavříny v tomto ročníku místo něj sklidila Iveta Bartošová, Petr Sepéši a Petra Zámečníková. Zatímco jim se díky soutěži otevřely zcela nové možnosti, on se do rodného města Brezno na Slovensku vrátil jako spráskaný pes.

Těžce to nesl a chvíli přemýšlel, že s hudbou skončí a bude se věnovat něčemu jinému. Postupem času ho však první neúspěch přebolel a vymyslel nový hudební projekt. Inspiroval se pěveckým duem Bartošová–Sepéši, které tehdy vyhrávalo všechny hudební hitparády v Československu. Se začínající zpěvačkou Evou Wolframovou nazpíval píseň Máš ma. Tento song dostal dokonce televizní podobu a Habera se v něm objevil s mužným knírem a napomádovanými vlasy. Toto spojení zpočátku vypadalo slibně, ale nakonec se ukázalo, že poptávka nebude taková, jakou si Habera představoval.

Sláva mu na krátký čas stoupla do hlavy

Nezbývalo mu tak nic jiného, než se sólové kariéry vzdát a začlenit se do kapely. Vystřídal jich několik, než se potkal se skupinou Team, která už několik let vystupovala. A bylo to šťastné spojení. Po krátkém čase si ve skupině získal respekt, neboť písničky, které skládal, se stávaly velkými hity. Výsledkem byl Zlatý slavík a tisíce šílejících fanynek.

O kapele Team promluvil Habera i před natáčením Show Jana Krause v roce 2019:

Habera radikálně změnil image, oholil knír a s dlouhými kudrnatými rozcuchanými vlasy se stal idolem dívčích srdcí. A rád šokoval. Nosil krátké vypasované džínové kraťasy a na odiv vystavoval svou chlupatou hruď. S odstupem let se tomu můžeme smát, ale v té době byl pro mnohé frajer a snad každá dívka z něj byla paf. Jak s odstupem let zavzpomínal, sláva mu tehdy stoupla do hlavy, ale brzy se vrátil zpátky na zem.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.