Celebrity

28. března 2024 06:00

Vanesa Havlíková

Eliška Balzerová natočila nahou scénu, i když nechtěla. Karel Kachyňa mě podvedl, přiznala

Eliška Balzerová v 7 pádech Honzy Dědka

Eliška Balzerová (74) je jedna z nejlepších českých hereček, které se stále daří jak v profesním, tak v tom osobním životě. S Janem Balzerem (83) oslaví krásných 50 let spokojeného manželství. V talkshow u Honzy Dědka nyní zavzpomínala na svatbu, promluvila o okolnostech svého narození i o nahé scéně ve filmu Zlatí úhoři.

Legendární scénu, ve které se Eliška Balzerová koupe nahá v přírodě, původně točit vůbec neměla. Režisér Karel Kachyňa ji k ní ale přiměl podvodem. „Zacházíš na citlivé téma, Honzo,“ upozornila herečka moderátora, když nadhodil toto téma.

Čtěte také: Balzerová plánovala emigrovat do Švédska. Recept na šťastné manželství? Vybouřit se

„Měla jsem se tam koupat v tůni. Pan režisér Karel Kachyňa mi řekl, že budu muset do vody nahá. Říkala jsem, že to je vyloučené, že bych nastydla. Vymlouvala jsem se. Tak řekl, že dobře, že místo mne bude kaskadérka. Druhý den přišla dívka, promiňte mi, ale to byla hlava–p*del–podlaha. Říkal, že nikoho jiného nesehnali. Došlo mi, že si každý bude myslet, že jsem to já. Takže jsem řekla: ‚Rejžo, jdu do naha!‘ To jsem tehdy ještě mohla,“ zavzpomínala Balzerová s úsměvem na 45 let starou událost.

„Režisér mi řekl, že celý štáb půjde na oběd a zůstane jenom kameraman. Pan Kachyňa byl jako můj táta, bydleli jsme naproti sobě, takže jsem se před ním nestyděla. Už mě viděl i v okně, protože jsme je měli blízko. Statečně jsem tedy vlezla do vody, hodila jsem na sebe osušku a na druhé straně z pláně mi celý štáb tleskal. Všichni tam byli. Takhle mě tenkrát podvedl,“ dodala nestárnoucí herečka v 7 pádech Honzy Dědka, které můžete sledovat každé úterý ve 21:40 na Primě.

Balzerová nezná své datum narození

V té době už byla vdaná za producenta Jana Balzera. Vzali se pět let předtím, při natáčení filmu Břetislav a Jitka, v němž ona hrála a on ho produkoval. „Oba jsme velmi vzdorovali, že nechceme spolupracovat, ale přesto si to vzal do produkce. A pak byl jeden víkend, kdy jsem si panu producentovi zažádala o třídenní volno. Odjela jsem do Prahy a toho pana producenta Balzera jsem si vzala. Odjeli jsme na Karlštejn a tam jsme se vzali. Letos tomu bude padesát let,“ prozradila Balzerová.

Kromě Elišky Balzerové se v talkshow představila také zpěvačka Anna K.

To, že z ní jednou bude dramatická umělkyně, předurčovalo už její narození. Stalo se to údajně za bouřky a o půlnoci, dodnes ale neví přesné datum. „Narodila jsem se doma ve Vsetíně, tehdy se rodily děti doma. K porodu přišla jen porodní bába. A pak přišel rodný list podepsat pan doktor. Babička se za ním nenápadně připlížila a požádala ho, jestli by tam nemohl napsat 25. května. On se divil, chtěl napsat 26., ale babička říkala: ‚Prosím vás, ne, komunisti mají sjezd, ona by to celý život musela slavit s nima,‘“ popsala babiččinu prozíravost Balzerová.

Pozvání do 7 pádů Honzy Dědka přijal také scenarista Petr Kolečko:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.