Erika Eliášová podnikání s módou obětovala vše. Divím se, že nejsem ještě úspěšnější, říká

Erika Eliášová o strachu z neúspěchu

Erika Eliášová je úspěšná podnikatelka v oblasti módy. Za několik let se jí podařilo vybudovat byznys, který generuje roční obrat přes 130 milionů korun. Na sociálních sítích si má silnou fanouškovskou základnu a té předává užitečné rady a zkušenosti, které za dobu své kariéry nasbírala. Co všechno na sebe prozradila v exkluzivním rozhovoru pro web Prima Ženy?

S Erikou Eliášovou jsme se potkaly v jejím obchodě, kde usměvavá blondýnka otevřeně popsala svou cestu k úspěšnému podnikání. Na začátku prodávala oblečení, které fotila na sobě ve svém menším bytě a postupem času se jí projekt rozjel natolik, že vznikla úspěšná firma s několikamilionovým ročním obratem. Původním povoláním kadeřnice sama sebe popisuje jako „držkatou blondýnu“, která se nebojí říct nahlas svůj názor. V 19 letech si otevřela první salon a od té doby ušla obrovský kus cesty, která nakonec skončila v oblasti módy.

Mohlo by vás zajímat: Mesarošová vyměnila roli playmate za podnikání. Kolik platí za školku syna Eliána?

Ona sama ale překvapivě na módu moc není. „Mám hrozně málo věcí v šatníku. Mám ale ráda kvalitní kabelky a boty,“ prozradila Erika v rozhovoru pro web Prima Ženy, do jakých kousků by doporučila investovat. Co se týče fast fashion, přiznává, že její firma tomuto konceptu odpovídá. Vzápětí ale vysvětlila, proč se pro něco takového rozhodla. „Jsou lidi, kteří na dražší věci nemají, a já chci, aby i žena, která nemá pět tisíc na šaty, dostala krásný kousek třeba i za tisícovku,“ uvedla.

Erika Eliášová o fast fashion:

Lidi nejčastěji brzdí strach z neúspěchu.

Na otázku, co lidem nejčastěji brání rozjet něco svého, má jasnou odpověď. „Strach z neúspěchu,“ vystřelila rozhodně. „Všichni řešíme, co si o nás myslí ostatní. A myslím, že jakmile na tom člověk zapracuje, hrozně ho to osvobodí, protože najednou nebude mít okovy, které mu někdo furt nasazuje. Pořád jsou vůči nám nějaké předsudky,“ dodala Erika, které se podařilo rozjet úspěšný účet na TikToku, na kterém ostatním předává praktické rady týkající se podnikání a byznysu.

Čtěte také: Energie i jídlo. Průzkum ukázal, na čem Češi nejvíce šetří. Kolik z nás nezvládá inflaci?

Díky tomu si vybudovala silný profil i na dalších sociálních sítích, jako je třeba Instagram. Jako influencerka se pochopitelně musela a musí vypořádávat s občasnými hejty a nevyžádanými radami od lidí. „Dostává se ke mně strašně moc zpětné vazby, kterou jsem nikdy neměla. V reálném životě si to doteď nikdo nedovolí, ale na internetu ano. Tam si dovolí každý úplně všechno. Takže jsem se třeba dozvěděla, že mám každou nosní dírku jinak velkou,“ popsala se smíchem Erika, která tak humorným způsobem odhalila stinnou stránku úspěchu a slávy na internetu.

Nejvíce jí v tomto směru vadí princip chování některých lidí. „Mně začíná vadit chování jako celku. Nechci se smířit s tím, že si lidi v digitálním prostředí dovolí to, co by si nedovolili v reálném životě. Nechci, aby moje dítě, až ho jednou budu mít, šlo na Instagram a tam mu někdo vypisoval stejné bláboly jako mně. Ubližuje mi, jak se chováme jako lidi,“ dodala rodačka z Českého Krumlova.

Vzdělávání a cesta k úspěchu

Kariéře Erika věnuje většinu času. S manželem podnikají ve stejném oboru, a tak se dost často doplňují a poskytují si i zpětnou vazbu. Ona sama tvrdí, že svému podnikání obětovala úplně všechno a považuje se za workoholika. „Vlastně se divím, že nejsem ještě úspěšnější, když nad tím tak přemýšlím,“ prohlásila se smíchem. Ostatním doporučuje, aby se obklopovali chytrými a úspěšnými lidmi, kteří jim mohou něco předat. „Já osobně poslouchám třeba dva podcasty denně,“ sdělila Erika.

Erika Eliášová o hledání vnitřního potenciálu:

Potenciál by v sobě podle ní lidé měli hledat tak, že budou věci zkoušet. „Vím, že jsou k tomu třeba děti vedené dost často už od rodičů. Možná to občas rodiče trefí a dokážou jim najít aktivitu, která je i baví. Dost často si ale bohužel rodiče reflektují v dětech svoje touhy. A to není úplně ideální. Myslím, že každé dítě má k něčemu sklony a jejich talent by se měl podporovat,“ uvedla Erika s tím, že se jedná čistě o její názor.

O estetických úpravách se nebojí mluvit

Erika se ráda obklopuje hezkými věcmi, což je vidět i na zařízení jejího obchodu, který je vyladěný do posledního detailu. Na první pohled je u ní vidět, že perfekcionismus a estetiku se snaží držet nejenom v podnikání, ale také v kráse jako takové. Ona sama má za sebou několik estetických úprav a poměrně otevřeně o nich hovořila i na sociálních sítích. Zastává názor, že by žena o svém těle měla rozhodovat sama podle toho, aby se v něm cítila dobře.

A jaký zákrok by vypíchla jako jeden z těch nejlepších? „Myslím, že u žen celkově by mohl být největší gamechanger nějaký face lift. Když má někdo hodně vrásek a unavený obličej a někdo mu ho vytáhne, to je za mě největší změna, která může být, a ženě může brutálně zvýšit sebedůvěru,“ myslí si podnikatelka, která se na některé zákroky vydala do zahraničí. A jestli něčeho lituje? „Jen toho, že jsem to neudělala dřív,“ dodala na závěr.

Erika Eliášová o estetické medicíně a kráse:

Sdílejte článek
Štítky rozhovor byznys podnikání influencerka estetická medicína Erika Eliášová móda krása mentoring

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.