Liftingová masáž obličeje: Zvládnete ji i doma a bez dalších výdajů

Která žena netouží po krásné pleti bez vrásek? Nemusíte při tom navštěvovat drahé salóny a příjemnou proceduru si zvládnete udělat i u sebe doma. Domácí liftingová masáž obličeje vám pleť krásně vypne a rozzáří.

Obličejová masáž má spoustu benefitů, které se postarají nejen o mladistvý vzhled, ale také zlepší funkce pokožky zevnitř. Právě obličej toho totiž prozradí hodně o našem zdraví. Mezi účinky domácí obličejové masáže patří například stimulace krevního oběhu, díky čemuž je pleť prokrvená a působí zdravěji. Mimo to podporuje uvolňování toxinů z kůže a snižuje napětí. Pomocí masáže navíc modelujeme kontury obličeje, takže si pravidelností dopomůžeme ke krásným a pevným rysům. Obličejové svaly díky ní budou zpevněné, bez nežádoucí povadlé kůže.

Tím, jak je pleť ručně vypínána, vzniká proces podobný liftingu, a tudíž nás zbavuje i lehkých vrásek. Pleť díky pravidelné masáži nebude vypadat unaveně, protože otoky jsou pomocí tahů redukovány. Masírování pleť zkrátka krásně projasní a viditelně osvěží.

Vlastní ruce nebo minerální kameny

Obličejovou masáž si můžete provádět i jen za použití svých vlastních prstů. Jemnými tahy zespodu nahoru vytahujte pleť tak, jako byste bojovala s gravitací. Na obličeji pak provádějte tahy směrem od vnitřku ven. To znamená od nosu ke spánkům – vždy se snažte tahy směřovat mírně nahoru. A víte, jaké ženy vedou v péči o pleť? No přeci Korejky! Vyzkoušejte jejich tipy pro krásnější pokožku.

Gua Sha

Pokud budete chtít vyzkoušet minerální kameny, vřele doporučujeme. Jako první můžete zkusit Gua Shu. Tato masáž vychází z čínské medicíny a používá se při ní speciální destička, se kterou kloužete po obličeji směrem od nosu k okrajům a pak od obočí směrem nahoru a do stran. Nevynechejte ani čelist a krk.

Masážní váleček

Existují různé typy masážních rollerů, podle druhu kamenů. Můžete si zakoupit například růženín nebo ametyst. Masáž pomocí těchto nerostů se postará o uvolnění obličejových svalů a rozproudění energie.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv kámen nebo styl, nezapomínejte mít před tím vždy důkladně odlíčenou a čistou pleť. Na obličej před masáží naneste pleťový olej, kámen by měl po pokožce klouzat. Nikdy byste si neměli drhnout suchou kůži, to by způsobilo kontraproduktivní efekt. Na závěr si na pleť naneste hydratační krém. Po každém použití kámen opláchněte vodou. Kameny jsou běžně k dostání v drogeriích nebo v internetových obchodech.

Jak na krásnou pleť? Své tipy prozradila modelka a herečka Pavlína Němcová:

Sdílejte článek
Štítky styl kůže ženy masáž pleť pokožka vzhled Pavlína Němcová lifting obličeje péče o pleť krása obličejová masáž domácí obličejová masáž liftingová masáž gua sha masážní roller

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.