Celebrity

8. dubna 2023 08:00

David Laštovka

Eva Decastelo má z velikonočního šupání trauma. V dětství ji zmrskali opilci

Eva Decastelo o konci Slunečné a sexu

K velikonočním svátkům patří spousta tradic. Jednou z nich je takzvané šupání žen vrbovým proutkem či pomlázkou, aby získaly jarní svěžest a neuschly. Někdy se to mužům ovšem může vymknout z rukou a ženy mohou zažít velmi nepříjemné chvíle. Své o tom ví Eva Decastelo, která si z toho odnesla trauma na celý život.

Herečka a moderátorka Eva Decastelo (44), hvězda seriálu Slunečná, kvůli tomuto zvyku dlouhá léta dokonce odmítala Velikonoce slavit. „Když mi bylo pět let, tak jsem šla s maminkou po obědě, kdy už kluci neměli šupat, za babičkou. Cestou nás potkala banda dospělých opilých koledníků a začali nás pronásledovat až do domu k babičce. Dodnes si pamatuji, jak mě maminka chránila, aby mě tou bužírkou, protože neměli pomlázky, neřezali. Asi to nemysleli zle, ale jak byli opilí, neznali míru,“ svěřila se před několika lety pro Super.cz.

Přečtěte si také: Dejdara na Floridě málem zavřeli za pomlázku. Američané nechápou náš velikonoční zvyk

Bez nádivky a vajíček

K Velikonocům si našla vztah až jako dospělá žena, když její děti začaly samy chodit na pomlázku. Dnes už se k traumatickému zážitku nechce vracet. „Nezlobte se, bylo to tak nepříjemné, že už o tom nechci mluvit,“ uvedla Eva pro web Prima Ženy. Letos má na Velikonoce jasný plán. Tentokrát budou bez vajíček, nádivek a bochánků. „Pojali jsme to výletově. Jedeme s dětmi do termálů, kde strávíme celé svátky,“ prozradila Decastelo.

Také zpěvačka Elis, vlastním jménem Eliška Mrázová, která před devíti lety získala ocenění Objev roku v anketě Český slavík, velikonoční tradice příliš neprožívá. „Šupání respektuji jako tradici, ale kluci to nesmí s násilím přehánět. Když jsou rozumní, tak je to i zábava, která k Velikonocům patří. Naštěstí v mé rodině jsou muži normální a nemají zapotřebí toho nějak zneužívat. Když ale budu mluvit za sebe, tak jaká tento svátek za poslední roky ani neslavím. Ale věřím, že hlavně děti si to hezky užijí,“ sdělila zpěvačka webu Prima Ženy.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.