Dejdara na Floridě málem zavřeli za pomlázku. Američané nechápou náš velikonoční zvyk

Martin Dejdar popsal Velikonoce v Americe

Herec Martin Dejdar pendluje mezi Prahou a Amerikou, kde poslední roky tráví s celou rodinou Velikonoce. Místní obyvatelstvo ale není na naše tradice zvyklé, a tak to vypadalo, že rodinu herce s pomlázkami v ruce pozavírají.

Děti Martina Dejdara (58) studují v Americe, kde i celá rodina léta žila, a tak není divu, že jakmile je čas, chtějí být všichni spolu. K takové příležitosti využijí třeba Velikonoce. „Trávíme je na Floridě posledních dvanáct let, protože dřív tam rodina žila s manželkou a já jsem za nimi jezdil. Dceřina škola má velké prázdniny právě na Velikonoce, takže tam vždy jedeme,“ řekl herec pro web Prima Ženy.

Vypadalo to, že nás s pomlázkou v ruce pozavírají

Americké Velikonoce se od těch našich podstatně liší. „Když jsme tam poprvé vytáhli pomlázky a přetáhli někoho přes zadek, tak to vypadalo, že nás pozavírají,“ řekl pobaveně Dejdar. „Divili se, že si to ty ženský nechají líbit a ještě se tváří, že je to fajn. Museli jsme jim vysvětlit, že jim pomáháme a je to pro jejich zdraví samozřejmě,“ pokračoval herec.

Tradiční zvyky dodržují, ale tajně

V Americe nemají ani Velikonoční pondělí, ale neděli. „Dospělí ten den poschovávají vajíčka a děti je hledají po zahradě nebo lokalitě, kde se mnohdy domluví i několik rodin a domů. Navíc manželka dělá mazanec a všechny naše tradiční zvyky dodržujeme, i pomlázku, ale tajně,“ směje se herec Martin Dejdar.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.