Dejdara na Floridě málem zavřeli za pomlázku. Američané nechápou náš velikonoční zvyk

Martin Dejdar popsal Velikonoce v Americe

Herec Martin Dejdar pendluje mezi Prahou a Amerikou, kde poslední roky tráví s celou rodinou Velikonoce. Místní obyvatelstvo ale není na naše tradice zvyklé, a tak to vypadalo, že rodinu herce s pomlázkami v ruce pozavírají.

Děti Martina Dejdara (58) studují v Americe, kde i celá rodina léta žila, a tak není divu, že jakmile je čas, chtějí být všichni spolu. K takové příležitosti využijí třeba Velikonoce. „Trávíme je na Floridě posledních dvanáct let, protože dřív tam rodina žila s manželkou a já jsem za nimi jezdil. Dceřina škola má velké prázdniny právě na Velikonoce, takže tam vždy jedeme,“ řekl herec pro web Prima Ženy.

Vypadalo to, že nás s pomlázkou v ruce pozavírají

Americké Velikonoce se od těch našich podstatně liší. „Když jsme tam poprvé vytáhli pomlázky a přetáhli někoho přes zadek, tak to vypadalo, že nás pozavírají,“ řekl pobaveně Dejdar. „Divili se, že si to ty ženský nechají líbit a ještě se tváří, že je to fajn. Museli jsme jim vysvětlit, že jim pomáháme a je to pro jejich zdraví samozřejmě,“ pokračoval herec.

Tradiční zvyky dodržují, ale tajně

V Americe nemají ani Velikonoční pondělí, ale neděli. „Dospělí ten den poschovávají vajíčka a děti je hledají po zahradě nebo lokalitě, kde se mnohdy domluví i několik rodin a domů. Navíc manželka dělá mazanec a všechny naše tradiční zvyky dodržujeme, i pomlázku, ale tajně,“ směje se herec Martin Dejdar.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.