Celebrity

11. března 2024 17:42

David Laštovka

Martin Dejdar se rozhodl žít s rodinou v USA, nevyšlo to. Jeho děti zdědily herecké geny

7 pádů Honzy Dědka (9) - Martin Dejdar

Herec Martin Dejdar, který slaví 59. narozeniny, dokáže ztvárnit role komické i vážné. V soukromí je navíc vzorným otcem, jenž pro svou rodinu chce jen to nejlepší. Co o svých nejbližších prozradil?

Martin Dejdar se jako jeden z mála herců může pyšnit skutečně šťastným manželstvím. Se svou o šest let mladší životní láskou Danielou se seznámil ještě v době, kdy nebyl mediálně známý. Brali se v roce 1994 a mají spolu dvě děti: syna Matěje a dceru Sáru.

V roce 2013 vyšlo najevo, že jejich druhým domovem se stala Amerika, konkrétně slunná Florida. Důvod byl prostý. „Hlavně jsem chtěl, aby děti zažily něco jiného, naučily se jazyk a změnily prostředí,“ vysvětloval Dejdar v rozhovoru pro MF DNES s tím, že na Floridě jsou maximálně spokojení.

Čtěte také: Tajemství Jiřího Lábuse. Proč se nikdy nestal otcem a nebyl viděn se žádnou ženou

Vše si tehdy zorganizoval tak, aby byl s rodinou co nejvíce a do Česka odjížděl jen za prací. Tak to fungovalo čtyři roky. V roce 2018 však oznámil, že se museli natrvalo vrátit domů, neboť to finančně nezvládali. Příležitostně se tam ale na otočku rádi vrací. Jak přiznává s úsměvem, jezdí tam jako na chalupu.

Děti už si zahrály ve filmu

Syn Matěj, který se narodil v roce 1998, se v Americe aktivně věnoval hokeji. Měl našlápnuto stát se špičkovým brankářem a sportem se živit. Kvůli zdravotním problémům se však nadějně rozjeté kariéry musel vzdát. Dcera Sára, jež je o šest let mladší než bratr, je podle Dejdara rozená exhibicionistka se smyslem pro legraci a miluje především tanec.

Mohlo by vás zajímat: Zákulisí natáčení Slunce, seno, erotika: Kaiser s Dejdarem skončili v Itálii za mřížemi

A kdoví, třeba se jednou některý z nich vydá v jeho šlépějích. Sára si už s otcem zahrála v pohádce Dukátová skála. Matěj se objevil ve filmu Kluci z hor, kde ztvárnil svého otce v mladším vydání. Oba před kamerou působili velmi přirozeně a evidentně umělecký talent po Martinovi podědili.

Dejdarův otec si zahrál ve Slunce, seno, erotika

Zatímco Dejdarův otec pracoval jako námořní inženýr a maminka jako zdravotní sestra, jeho babička byla ochotnice a dědeček divadelní režisér. Otec si ale hereckou profesi rovněž jednou vyzkoušel. Zahrál si v komedii Zdeňka Trošky Slunce, seno, erotika, v níž ztvárnil italského ředitele JZD.

Přečtěte si: Zemřel otec herce Martina Dejdara. Společně si zahráli v Troškově snímku Slunce, seno

„Táta chtěl, abych se stal doktorem, což zavrhl ve chvíli, kdy jsem začal studovat chrudimské gymnázium. Pochopil z mého učení, že mu jeho sen asi moc nevyjde, a než bych se stal po něm námořníkem, to se raději smířil s mým hereckým snem,“ zavzpomínal pro MF DNES Martin Dejdar, který se proslavil i jako znamenitý dabér postavy Barta Simpsona v americkém kultovním animovaném seriálu Simpsonovi. Ten každý den vysílá Prima COOL.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.