Celebrity

11. března 2024 17:42

David Laštovka

Martin Dejdar se rozhodl žít s rodinou v USA, nevyšlo to. Jeho děti zdědily herecké geny

7 pádů Honzy Dědka (9) - Martin Dejdar

Herec Martin Dejdar, který slaví 59. narozeniny, dokáže ztvárnit role komické i vážné. V soukromí je navíc vzorným otcem, jenž pro svou rodinu chce jen to nejlepší. Co o svých nejbližších prozradil?

Martin Dejdar se jako jeden z mála herců může pyšnit skutečně šťastným manželstvím. Se svou o šest let mladší životní láskou Danielou se seznámil ještě v době, kdy nebyl mediálně známý. Brali se v roce 1994 a mají spolu dvě děti: syna Matěje a dceru Sáru.

V roce 2013 vyšlo najevo, že jejich druhým domovem se stala Amerika, konkrétně slunná Florida. Důvod byl prostý. „Hlavně jsem chtěl, aby děti zažily něco jiného, naučily se jazyk a změnily prostředí,“ vysvětloval Dejdar v rozhovoru pro MF DNES s tím, že na Floridě jsou maximálně spokojení.

Čtěte také: Tajemství Jiřího Lábuse. Proč se nikdy nestal otcem a nebyl viděn se žádnou ženou

Vše si tehdy zorganizoval tak, aby byl s rodinou co nejvíce a do Česka odjížděl jen za prací. Tak to fungovalo čtyři roky. V roce 2018 však oznámil, že se museli natrvalo vrátit domů, neboť to finančně nezvládali. Příležitostně se tam ale na otočku rádi vrací. Jak přiznává s úsměvem, jezdí tam jako na chalupu.

Děti už si zahrály ve filmu

Syn Matěj, který se narodil v roce 1998, se v Americe aktivně věnoval hokeji. Měl našlápnuto stát se špičkovým brankářem a sportem se živit. Kvůli zdravotním problémům se však nadějně rozjeté kariéry musel vzdát. Dcera Sára, jež je o šest let mladší než bratr, je podle Dejdara rozená exhibicionistka se smyslem pro legraci a miluje především tanec.

Mohlo by vás zajímat: Zákulisí natáčení Slunce, seno, erotika: Kaiser s Dejdarem skončili v Itálii za mřížemi

A kdoví, třeba se jednou některý z nich vydá v jeho šlépějích. Sára si už s otcem zahrála v pohádce Dukátová skála. Matěj se objevil ve filmu Kluci z hor, kde ztvárnil svého otce v mladším vydání. Oba před kamerou působili velmi přirozeně a evidentně umělecký talent po Martinovi podědili.

Dejdarův otec si zahrál ve Slunce, seno, erotika

Zatímco Dejdarův otec pracoval jako námořní inženýr a maminka jako zdravotní sestra, jeho babička byla ochotnice a dědeček divadelní režisér. Otec si ale hereckou profesi rovněž jednou vyzkoušel. Zahrál si v komedii Zdeňka Trošky Slunce, seno, erotika, v níž ztvárnil italského ředitele JZD.

Přečtěte si: Zemřel otec herce Martina Dejdara. Společně si zahráli v Troškově snímku Slunce, seno

„Táta chtěl, abych se stal doktorem, což zavrhl ve chvíli, kdy jsem začal studovat chrudimské gymnázium. Pochopil z mého učení, že mu jeho sen asi moc nevyjde, a než bych se stal po něm námořníkem, to se raději smířil s mým hereckým snem,“ zavzpomínal pro MF DNES Martin Dejdar, který se proslavil i jako znamenitý dabér postavy Barta Simpsona v americkém kultovním animovaném seriálu Simpsonovi. Ten každý den vysílá Prima COOL.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.