Celebrity

29. ledna 2023 05:30

David Laštovka

Dáše Vokaté se podařilo zkrotit Oldřicha Kaisera. Jak jim to klape v manželství?

UPO - Originální seriály exkluzivně na prima+

Když se před 11 lety dal herec Oldřich Kaiser (67) dohromady s písničkářkou Dášou Vokatou (69), nikdo jim příliš velkou šanci nedával. Jak se ovšem ukázalo, jejich láska je čistá a pevná. Před třemi lety se vzali a zamilovanost z nich stále jenom čiší.

Než herec Oldřich Kaiser poznal Dášu Vokatou, žil tak trochu nespoutaným životem. Byl bohém, který si většinou dělal, co chtěl. Asi nejvíce by o tom mohla vyprávět jeho první manželka, herečka Naďa Konvalinková (71), která to s ním jen díky své trpělivosti vydržela 25 let a odpustila mu nejeden průšvih.

Naďa Konvalinková se mnohokrát pokoušela zhubnout. Jak její snahy dopadly, čtěte ZDE.

Několikrát skončil v protialkoholní léčebně, mnohokrát kvůli své nespolehlivosti přišel o práci. „Když mi Kaisera přišla Naděnka poprvé představit, hned jsem věděla, že to s ním nebude mít v životě lehké. Varovala jsem ji, ať ho pustí k vodě. Nedala si ale říct,“ svěřila se za života redakci webu Prima Ženy herečka Květa Fialová (†88), blízká přítelkyně Konvalinkové.

Až po jejich rozchodu se stalo to, co už nikdo nečekal. Když Kaiserovi do života vstoupila písničkářka Vokatá, bývalá přítelkyně básníka Ivana Martina Jirouse (†67), změnil se k nepoznání. Zklidnil se a začal žít spořádaným životem. Se svou láskou vytvořil hudební duo. Zatímco Dáša hraje na kytaru a zpívá, on ji doprovází na několik hudebních nástrojů. Působí jako skvěle sehraný pár nejen na pódiích, ale i v běžném životě.

Svatba v přísném utajení

Oldřich po jejím boku doslova vzkvétá a daří se mu i v herecké profesi. V posledních letech natočil několik filmů, za které získal řadu ocenění. Jen namátkou, v roce 2016 obdržel Českého lva v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli za snímek Masaryk, v roce 2017 za film Po strništi bos a v roce 2021 za komedii Muž se zaječíma ušima.

V roce 2020 se Kaiser s Vokatou oženil. Svatba se konala v přísném utajení v rakouské Vídni, kde má Dáša byt. Rozhodli se pro civilní obřad bez hostů, jak se zdá, v manželství jim to klape na jedničku. Vyhovují si, chovají k sobě respekt a úctu.

Podívejte se na hvězdy českého showbyznysu, kterým vydrželo manželství jen pár měsíců.

Dáša Vokatá, která letos slaví 69. narozeniny, prožila dětství v Ostravě. V době dospívání jí tragicky zemřel otec. Odešla z domova a usadila se v Rychnově, kde potkala svého budoucího manžela Zdeňka Vokatého (71), hudebníka a výraznou tvář českého undergroundu. Díky němu se seznámila s řadou disidentů a stala se trnem v oku tehdejšího totalitního režimu. V roce 1980 tak byla nucena emigrovat do Rakouska.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.