Celebrity

26. července 2024 15:23

Eliška Reiglová

Exmanžel může Shannen Doherty i po její smrti obrat o miliony. Stačí napadnout rozvod

Shannen Doherty v polovině července ve věku 53 let prohrála boj s rakovinou. V posledních letech se kromě zákeřné nemoci potýkala také s faktem, že muž, který jí měl být oporou, ji podváděl a sváděl s ní soudní boj o výživné, které po něm žádala vyplácet. To zdržovalo rozvod, který byl finalizován až po hereččině smrti. Kurt Iswarienko (50) má přesto ještě možnost získat její peníze.

Americká herečka, představitelka Brendy z Beverly Hills 90210 či Prue ze seriálu Čarodějky, podlehla rakovině. Smutnou zprávu přinesl magazín People. „S těžkým srdcem oznamujeme, že zemřela herečka Shannen Doherty. V sobotu 13. července prohrála boj s rakovinou,“ uvedla v prohlášení pro magazín People publicistka Leslie Sloane.

S rakovinou Shannen bojovala střídavě od roku 2015. V únoru roku 2020 učinila Doherty upřímnou zpověď, v níž přiznala, že trpí rakovinou ve čtvrtém stádiu. Toto stádium nemoci značí, že je natolik rozšířená, že už ji nelze vyléčit. Jako by snad boj s tak zákeřnou chorobou byl málo, herečka ještě přišla svému manželovi na nevěru.

Čtěte také: OBRAZEM: Brenda z Beverly Hills i čarodějka Prue. Jak šel čas se Shannen Doherty?

Kurt Iswarienko podváděl seriálovou hvězdu celé dva roky a pravda vyšla najevo jen několik hodin před plánovanou operací, při níž jí byl z mozku odstraněn tumor. Fotograf se od Doherty v lednu loňského roku odstěhoval a o tři měsíce později herečka podala žádost o rozvod. Ani na konci června letošního roku to ale nevypadalo, že by proces spěl ke konci.

Dlouhý rozvod

Shannen Doherty měla za to, že manžel záležitost úmyslně zdržuje, aby jí nemusel platit výživné. „Není správné, že Kurt prodlužuje náš rozvod v naději, že umřu a on mi nebude muset platit výživné. Že bude pokračovat ve svém životě a zbaví se povinností vůči umírající manželce, s níž byl 11 let,“ řekla herečka ve svém podcastu Let’s Be Clear.

Poslední kroky v pouhých hodinách před smrtí naznačují, že herečka věděla, co přijde. Rozhodla se totiž rozvod za každou cenu finalizovat. K soudu poslala vlastnoručně podepsané dokumenty, v nichž deklarovala, že žádné výživné už po nevěrníkovi nepožaduje a že už tak nic nebrání v rozhodnutí o rozvodu. Ten byl krátce po její smrti skutečně finalizován.

Strach o majetek

Ačkoliv se Iswarienko podle dokumentů práv na hereččin majetek vzdal, existuje riziko, že se k němu přesto dostane. Advokátka manželského a rodinného práva Morghan Richardson v rozhovoru pro deník The Sun potvrdila, že by pro něj šlo o složitou, ale ne nemožnou cestu. Dědicem by se mohl stát kvůli době, během níž rozvodové papíry podepsal.

Čtěte také: Beverly Hills, Čarodějky nebo Bláznivá střela? ANKETA o nejzářivější roli zesnulé Doherty

„Zajímavé mi přišlo, že dohodu podepsal ve stejný den, kdy Doherty zemřela. Jeho právníci by se tak mohli začít pídit po tom, zda ji nepodepsal až po její smrti. Pak by totiž bylo možné zpochybnit platnost dohody,“ uvedla advokátka s tím, že pokud někdo zemře uprostřed řízení, k rozvodu nedojde a záležitost soud nadále řeší v rámci nového, konkrétně dědického řízení.

V dohodě o majetkovém vyrovnání byl Shannen přiznán dům v Malibu a veškeré umělecké předměty, nábytek a vybavení. Dostala také několik automobilů a obraz Salvadora Dalího. Získala pak mimo jiné i práva na fotografickou firmu svého bývalého manžela, včetně poloviny licenčních poplatků z prodeje fotografií a videí pořízených v době jejich manželství.

Čtěte také: Brenda z Beverly Hills čelila drsným výhrůžkám. Schytala je za názor na válku v Izraeli

Pro Shannen bylo podle výše zmíněného deníku důležité především to, aby se bývalý manžel po její smrti vzdal práva na zacházení s jejím či společným majetkem proti vůli zesnulé. Právě to by podle Richardson mohlo být jeho advokáty zpochybněno. Vzhledem k tomu, že herečka neměla děti, je otázkou, komu její majetek připadne. Nejpravděpodobněji však její matce.

Shannen Doherty věřila, že na tomto světě bude ještě roky:

Sdílejte článek
Štítky rozvod nemoc smrt rakovina manželé majetek právo dědictví Shannen Doherty Kurt Iswarienko smrt a umírání

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.