Celebrity

19. července 2024 11:35

Eliška Reiglová

Shannen Doherty kvůli neplatícímu ex zemřela s velkými dluhy. Rozvodu se nedožila

Zemřela herečka Shannen Dohertyová

Shannen Doherty ve věku 53 let prohrála boj s rakovinou. V posledních letech se kromě zákeřné nemoci potýkala také s faktem, že muž, který jí měl být oporou, ji podváděl a sváděl s ní soudní boj o výživné, které po něm žádala vyplácet. Neviděla od něj však ani vindru, a protože její měsíční výdaje dalece přesahovaly příjmy, musela si peníze půjčovat. Zemřela tak s velkými dluhy.

Americká herečka, představitelka Brendy z Beverly Hills 90210 či Prue ze seriálu Čarodějky, podlehla rakovině. Smutnou zprávu přinesl magazín People. „S těžkým srdcem oznamujeme, že zemřela herečka Shannen Doherty. V sobotu 13. července prohrála boj s rakovinou,“ uvedla v prohlášení pro magazín People publicistka Leslie Sloane.

S rakovinou Shannen bojovala střídavě od roku 2015. V únoru roku 2020 učinila Doherty upřímnou zpověď, v níž přiznala, že trpí rakovinou ve čtvrtém stádiu. Oporou jí v tomto období měl být manžel Kurt Iswarienko, ukázalo se ale, že místo toho byl jen dalším zdrojem starostí. Jen několik hodin před plánovanou operací tumoru na mozku zjistila, že jí je dva roky nevěrný.

Nulová podpora

Iswarienko se od Doherty v lednu loňského roku odstěhoval a o tři měsíce později herečka podala žádost o rozvod. Ani na konci června letošního roku to ale nevypadalo, že by proces spěl ke konci. A jak Shannen Doherty přiznala, myslela si, že manžel záležitost úmyslně zdržuje, aby jí nemusel platit výživné.

Čtěte také: OBRAZEM: Brenda z Beverly Hills i čarodějka Prue. Jak šel čas se Shannen Doherty?

Vzhledem ke své diagnóze nemohla Doherty pracovat a její příjmy se více a více krátily. Výdaje za zdravotnické služby přitom měla vysoké. „Není správné, že Kurt prodlužuje náš rozvod v naději, že umřu a on mi nebude muset platit výživné. Že bude pokračovat ve svém životě a zbaví se povinností vůči umírající manželce, s níž byl 11 let,“ řekla herečka ve svém podcastu Let’s Be Clear.

Poslední kroky v pouhých hodinách před smrtí naznačují, že herečka věděla, co přijde. Rozhodla se totiž rozvod za každou cenu finalizovat. Podle deníku The Sun k soudu poslala vlastnoručně podepsané dokumenty, v nichž deklarovala, že žádné výživné už po nevěrném fotografovi nepožaduje a že soudu už tak nic nebrání v rozhodnutí o rozvodu.

Čtěte také: Shannen Doherty donedávna cítila naději. S manželem válčila o majetek

Jak tentýž deník zjistil, rozvod byl krátce po smrti Shannen Doherty skutečně finalizován. Získal také dokumenty, podle kterých se ovšem herečka potýkala s dluhy. Zdravotní péče v USA je obzvláště při závažné nemoci nákladná a to se odráželo i na její finanční situaci. Napůjčovala si celé miliony dolarů.

Dluhy na krku

Necelý rok před svou smrtí byla Doherty nucena vzít si na svou nemovitost v Malibu obrovský úvěr ve výši 3 milionů dolarů. Za poslední tři roky herečka vydělávala prostřednictvím své firmy Shando Productions Inc. 21 642 dolarů měsíčně, jak vyplývá z finančních záznamů. Její výdaje však činily 53 080 dolarů měsíčně, což představuje chybějících 31 438 dolarů.

Představitelka Prue ze seriálu Čarodějky měla i jiné obrovské výdaje, podle dokumentů zaplatila svému rozvodovému právníkovi 99 430 dolarů. Stále mu však dlužila dalších 170 635 dolarů. Mezi další výdaje patřila hypotéka ve výši 19 375 dolarů měsíčně a splátky úroků ve výši 731 dolarů z úvěru Small Business Administration ve výši 150 000 dolarů.

Čtěte také: Tady žila zesnulá herečka Shannen Doherty. Luxusní sídlo v Malibu je na prodej

V roce 2018 si Shannen vzala další úvěr na bydlení ve výši 2,8 milionu dolarů. Měsíční úroková sazba tohoto úvěru se podle finančních dokumentů loni v srpnu prudce zvýšila o 3,25 procenta. K tomu všemu také platila pravidelné měsíční účty, včetně daně z nemovitosti ve výši 3 590 dolarů, 4 103 dolarů za údržbu domu a 1 548 dolarů za další služby. Finance tak pro ni představovaly velký problém.

Podívejte se na otevřenou zpověď Shannen Doherty:

Sdílejte článek
Štítky rozvod zdraví smrt rakovina dluhy Beverly Hills 90210 úvěr Shannen Doherty Kurt Iswarienko smrt a umírání

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.