Celebrity

14. července 2024 16:03

Vanesa Havlíková

Shannen Doherty donedávna cítila naději. S manželem válčila o majetek

V sobotu 13. července svět navždy opustila americká herečka Shannen Doherty. Prohrála boj se zákeřnou nemocí, s kterou statečně bojovala od roku 2015. Do poslední chvíle však nepřestávala věřit v naději. Začátkem měsíce dokonce vypozorovala zlepšení svého zdravotního stavu. Jelikož ale byla v posledním stádiu léčby, naplánovala si svůj vlastní pohřeb.

„S těžkým srdcem oznamujeme, že zemřela herečka Shannen Doherty. V sobotu 13. července prohrála svůj boj s rakovinou po mnoha letech boje s touto nemocí,“ uvedla v prohlášení pro časopis People její publicistka Leslie Sloane.

Čtěte také: Zemřela Shannen Doherty. Hvězda Beverly Hills 90210 prohrála dlouhý boj s rakovinou

Pohřeb si plánovala

Herečka, která se nejvíce proslavila díky svému účinkování v seriálu Beverly Hills 90210, s rakovinou bojuje už od roku 2015. Veřejně to ovšem oznámila až o dva roky později. Ve svém podcastu Let’s Be Clear nedávno otevřeně přiznala, že už si plánuje svůj vlastní pohřeb, informuje o tom web IOL.

„Přeji si, aby moje ostatky byly smíchané s ostatky mého psa a táty. Nechci být pohřbená a nezpopelněná,“ nechala se slyšet herečka, která plánuje také další záležitosti týkající se posledního rozloučení.

„Myslím si, že by se na pohřbu ukázalo hodně lidí, které bych si tam nepřála,“ myslí si Shannen. Lidem by podle ní šlo především o to, aby nevypadali špatně, ale nešli by tam vyloženě kvůli tomu, že ji měli rádi. „Chci z lidí sundat ten tlak a udělat z mého pohřbu spíše něco jako festival lásky,“ dodala seriálová Brenda, které se nádor v roce 2019 rozšířil do mozku.

Cítila naději, s manželem vedla bitvu

Právě o své těžké nemoci se herečka nebála mluvit veřejně a inspirovala tak celý svět. Používala k tomu především svůj vlastní podcast s názvem Let's Be Clear, v němž začátkem července fanouškům přinesla aspoň malou jiskřičku naděje. „Molekulární struktura mých rakovinných buněk se nedávno změnila. Znamená to, že je tu mnohem více způsobů léčby, které teď musím, ale i můžu vyzkoušet. Takže musím přiznat, že za posledních pár měsíců poprvé cítím naději,“ svěřila se nedávno herečka.

Kromě svého zdravotního stavu musela Shannen řešit i velmi nepříjemný rozvod s manželem, fotografem Kurtem Iswarienkem. Ten byl své manželce, bojující od roku 2015 s rakovinou, celé dva roky nevěrný s milenkou. Dle herečky se poté její manžel snažil rozvodové řízení záměrně zdržovat ve víře, že ona brzy zemře. Vyhnul by se tak majetkovému vypořádání i placení výživného.

Podívejte se na otevřenou zpověď Shannen Doherty:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.