Celebrity

4. července 2024 14:50

Tomáš Durčák

Poprvé po měsících cítím naději, hlásí Shannen Doherty o svém boji s rakovinou

Shannen Doherty rozprodává svůj majetek

Americká herečka Shannen Doherty (53) prožívá i nadále extrémně náročné životní období. Na jedné straně svádí krutý boj s rakovinou ve finálním 4. stádiu, zatímco na druhé vede rozvodovou bitvu s manželem. Toho zároveň viní z protahování soudního sporu v naději, že zemře a nebude jí muset dát ani korunu.

Byť by v současnosti Shannen Doherty, kterou proslavila mimo jiné role Brendy v seriálu Beverly Hills 90210, její stav záviděl asi málokdo, svou statečností inspiruje celý svět. Nejenže srdnatě nadále podstupuje chemoterapie, ale zároveň se o svém boji s rakovinou, který podstupuje už potřetí, nebojí veřejně zcela otevřeně mluvit.

Používá k tomu především svůj vlastní podcast s názvem Let's Be Clear, v němž nyní fanouškům přinesla aspoň malou jiskřičku naděje. „Molekulární struktura mých rakovinných buněk se nedávno změnila. Znamená to, že je tu mnohem více způsobů léčby, které teď musím, ale i můžu vyzkoušet. Takže musím přiznat, že za posledních pár měsíců poprvé cítím naději,“ svěřila se herečka.

„Zatímco předtím jsem sice doufala, ale stále jsem se zároveň připravovala na nejhorší, nyní díky téhle změně existuje opravdová naděje,“ prozradila nadšená Shannen. Ta podstupuje nelehké chemoterapie a musí se vypořádávat i s jejich nepříjemnými vedlejšími účinky. Zároveň nikdy dopředu netuší, jaký a zda vůbec nějaký výsledek budou mít, a tedy ani jak dlouho je ještě bude muset podstupovat.

Mohlo by vás zajímat: Shannen Doherty kvůli rakovině přišla o libido. Problém vyřešila erotickou hračkou

„Nemám vůbec ponětí, jak dlouho ještě budu na chemoterapiích. Jestli tři měsíce, nebo půl roku, nebo jestli to po třech měsících nepřestane fungovat a nebudu muset podstoupit další změnu,“ dala Shannen Doherty nahlédnout do nejistoty, v níž nyní musí konstantně žít. „Tohle nedokážu předvídat ani já, ani lékaři. Je to děsivé, je to jako velké probuzení, ale zároveň jsem ráda, že mohu říct, že nyní existují i nějaká pozitiva,“ dodala herečka.

Ta se již řadu měsíců aktivně a pragmaticky připravuje i na nejhorší možný scénář. Své matce tak musela oznámit, že její dcera pravděpodobně zemře dříve než ona. Zároveň se rozhodla začít rozprodávat svůj majetek, aby se tím posléze nemuseli zaobírat pozůstalí. „Chci, aby pro ni co nejvíc věcí bylo jednodušších. Nechci, aby měla čtyři sklady plné nábytku, se kterými by se musela vypořádat. Já si ty věci stejně neužívám, nepřináší mi žádnou velkou radost,“ svěřila se Doherty rovněž ve svém podcastu.

V rámci rodinných záležitostí nyní Shannen musí řešit i velmi nepříjemný rozvod s manželem, fotografem Kurtem Iswarienkem. Ten byl své manželce, bojující od roku 2015 s rakovinou, celé dva roky nevěrný s milenkou. A co hůř, rozvodové řízení se podle herečky aktuálně snaží záměrně zdržovat ve víře, že ona brzy zemře, takže by s ní už nemusel řešit majetkové vypořádání ani placení výživného.

„Není správné, že Kurt prodlužuje náš rozvod v naději, že umřu a on mi nebude muset platit výživné. Že bude pokračovat ve svém životě a zbaví se povinností vůči umírající manželce, s níž byl 11 let,“ postěžovala si Doherty v podcastu. Její budoucí exmanžel však tato slova popřel, podle něho proces naopak zdržuje Shannen, která zatím všechny nabídnuté dohody odmítla.

Shannen Doherty již několik let bojuje s rakovinou ve finálním 4. stádiu, která metastázovala do mozku i kostí:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 10. 2024

Něco vám dnes možná zvedne mandle. Vpravo i vlevo se objevují vznětlivé reakce a silné názory. Zkuste se na to podívat s nadhledem. Budete se snažit získat od druhých mimořádnou pozornost, zejména pokud jde o vaše potřeby a emoce. Lidé budou podráždění, ale hádky situaci jen zhorší. Dejte všem trochu času a zjistíte, že se mnohé problémy vyřeší samy.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.