Celebrity

17. července 2024 14:21

Michaela Vlčková

Shannen Doherty nebyla připravená odejít, chtěla bojovat. Doktor popsal její poslední chvíle

Zemřela herečka Shannen Dohertyová

Blízký přítel herečky Shannen Doherty a zároveň její doktor Lawrence D. Piro popsal poslední momenty před tím, než podlehla zákeřné rakovině. Podle jeho slov nebyla připravená odejít. Chtěla dál bojovat, protože milovala život.

Svého onkologa považovala Shannen Doherty za důvěryhodného poradce při své cestě v boji s rakovinou. Byl ale také jejím blízkým přítelem. „Oba jsme si okamžitě porozuměli,“ řekl Lawrence D. Piro v rozhovoru pro magazín People.

Čtěte také: Shannen Doherty den před smrtí řešila rozvod. Z posledních sil chtěla uzavřít kapitolu

„Někdy se to prostě stane. Působí na vás správná atmosféra, rozumíte si a chápete, co ty myšlenky znamenají, jako byste se znali už léta před prvním setkáním. Tak to bylo i u nás, když jsme se poprvé setkali, a bylo to tak až do poslední chvíle,“ popsal hereččin onkolog.

Podobně to již v minulosti popisovala i hvězda seriálu Beverly Hills 90210, která zemřela v sobotu 13. července v 53 letech. Podle jejích slov se vztah s doktorem vyznačoval vzájemným respektem. „Klíčem k úspěchu je najít lékaře, který vám naslouchá a chápe vaše obavy,“ napsala v září 2016 na Instagramu. „Ne každý pacient s rakovinou je stejný. Také mi trvalo mnoho setkání, než jsem našla svůj vysněný tým,“ popsala tehdy.

Byla odhodlaná nemoc porazit

Piro vzpomíná na zesnulou hvězdu Čarodějek jako na velmi inteligentní osobu, která se aktivně účastnila celé své cesty za zdravím. Kdykoliv se prý dozvěděla nějaký nový fakt o své cestě za vyléčením, okamžitě kontaktovala svého doktora, aby s ním prodiskutovala možnosti.

„Vždycky mě udivovalo, jak dokázala oddělit své vlastní emoce od toho, že je mladá a že se vydala na tak obtížnou cestu, od zjišťování faktů. Byla v těchto věcech tak soustředěná a vyrovnaná,“ vyprávěl.

Nebyla připravená odejít, chtěla bojovat

Piro řekl, že Doherty byla více než pozitivní, co se týká své prognózy. „Nechtěla uvažovat o jiné alternativě, než že nemoc porazí a začne normálně žít,“ sdělil.

„Nemluvili jsme o tom, co to pro ni znamená z hlediska dalšího času, protože tak prostě nefungovala. Chtěla žít každý den, ne jako by to byl její poslední den, ale jako by to pro ni byl začátek úplně jiné kapitoly.“

„Pokračovali jsme, dokud jsme nemohli jít dál,“ pronesl Piro. „Při posledním rozhovoru, který jsme spolu vedli, si právě uvědomovala, že věci nabraly dost zásadní směr. Rozhovor byl o lásce, podpoře, péči a o tom, jak se stále probojovávat. Chtěla pokračovat v léčbě a bojovat, i když se její fyzický stav trochu zhoršil. A tak jsme to udělali,“ nastínil lékař.

„Nebyla připravená odejít, protože milovala život,“ doplnil. Onkolog dále vysvětlil, že kvůli svému stavu měla v posledních týdnech omezené možnosti. Nicméně i tak dále debatovala o tom, co může v rámci těchto omezení udělat. „Nedalo se s ní diskutovat o tom, že nebudeme dělat nic. Byla neuvěřitelnou bojovnicí ve všem, co dělala.“

Piro považuje představitelku Brendy Walsh za vítězku. „Mám pocit, že použila všechny prostředky, aby podala co nejlepší výkon v boji s rakovinou. Bojovala tak tvrdě a nevěřila, že to někdy skončí, což tak trochu nutí všechny kolem vás, aby tomu také věřili, protože tomu chcete věřit,“ podotkl.

Poslední momenty pro ni byly bolestné

Piro byl herečce na blízku i v posledních momentech. „V posledních hodinách byla na místě, kde se cítila velmi dobře, spala a přecházela do jiného stavu, a byla obklopena svými blízkými přáteli,“ uvedl.

„Bylo to pochmurné a smutné, ale krásné a láskyplné. Nejtěžší na tom bylo, že nebyla připravená odejít, protože milovala život,“ řekl smutně.

Podle Pira byla Doherty skvělou kuchařkou, bylo tedy zvláštní být u ní doma a vidět ji na lůžku místo v kuchyni. „Milovala vaření, pořádání večírků, zábavu. To, co ji drželo při životě, byla láska k životu a touha mít ho více. Bylo pro ni neuvěřitelně bolestné, že toho nebyla schopna.“

Mohlo by vás zajímat: Poslední vzkaz Shannen Doherty fanouškům: Čekají mě nové chemoterapie, bojím se

Představitelce Brendy Walsh byla rakovina prsu poprvé diagnostikována v roce 2015. V roce 2017 nastala u herečky remise, bohužel se však rakovina po dvou letech vrátila, a to ve čtvrtém stádiu. Minulý rok pak herečka informovala, že se jí zákeřné onemocnění rozšířilo do mozku a později i do kostí.

Podívejte se na otevřenou zpověď Shannen Doherty:

Sdílejte článek
Štítky smrt rakovina chemoterapie úmrtí Beverly Hills 90210 onkolog Shannen Doherty Čarodějky

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.