Celebrity

21. září 2023 10:48

Tomáš Durčák

Exministr Vojtěch je šťastným tátou. Rodinu plánoval už v době pandemie

Bývalý ministr zdravotnictví a nynější velvyslanec ve Finsku Adam Vojtěch se stal otcem. Se svou manželkou Olgou přivítali na svět zdravého potomka. Jak přiznal již při svém odchodu z nejvyšší politiky, rodina byla rozhodně v plánu. Zároveň loni řekl, že je na svém novém působišti ve Finsku velmi spokojený.

Vojtěch se o šťastnou novinu podělil ve čtvrtek 21. září dopoledne, a to fotografií s manželkou a jejich novorozeným potomkem před porodnicí U Apolináře. „Ten nejkrásnější okamžik,“ napsal ke snímku své rodiny pyšný tatínek. Otcem se tak exministr zřejmě stal již před několika dny, ale světu se šťastnou novinu rozhodl sdělit až ve chvíli, kdy s ženou opouštěli porodnici.

„Je to chlapeček a jmenuje se Matyáš Antonín. Máme z něj obrovskou radost,“ prozradil Vojtěch pro Blesk Zprávy.

Adam Vojtěch si svou dlouholetou partnerku Olgu vzal v roce 2019, ještě jako ministr zahraničí a tehdy jeden z oblíbenců premiéra Babiše, jenž na svatbě rovněž nechyběl. Již o rok později však prožíval jen těžko představitelné chvíle, když se snažil řešit nečekanou pandemii koronaviru. Ta ho nakonec stála místo.

Po svém tříletém působení na ministerstvu se rozhodl funkci ministra opustit. V rozhovoru krátce poté prohlásil, že mu největší oporou po celou dobu byla manželka. Zároveň měl v plánu trávit s ní nyní více času. „Myslím, že je nakonec ráda, že to takto dopadlo a že bude mít možnost trávit se mnou více času. Určitě je v plánu i založení rodiny,“ svěřil se tehdy Vojtěch pro iDnes.cz.

Loni před Vánoci už jako velvyslanec ČR ve Finsku stejnému médiu prozradil, že si své nové působení v Helsinkách i se ženou velmi pochvalují a jsou v severské zemi velmi spokojeni. Zatímco on tráví většinu času v metropoli plněním svých diplomatických povinností, jeho choť Olga se zde živí jako učitelka češtiny.

Adam Vojtěch dnes se ženou žije v Helsinkách, kde působí jako český velvyslanec ve Finsku:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.