Celebrity

13. dubna 2024 07:30

Eliška Reiglová

Fanoušci Bridget Jones zuří. V předloze nového filmu Mark Darcy tragicky zemře

Knižní a následně i filmový hit Deník Bridget Jones zaznamenal celosvětový úspěch. Nyní na něj má navázat v pořadí už čtvrtým snímkem, fanoušci ale dopředu vyhrožují, že na něj do kina nepůjdou. Podle předlohy spisovatelky Helen Fielding (66) v něm totiž má být všemi milovaný Mark Darcy po smrti.

Když bylo oficiálně oznámeno, že hrdinka Bridget Jones se dočká dalšího filmu, fanoušci byli nadšení. V prvním dílu sledovali, jak se snaží najít lásku, ve druhém jí drželi palce, aby si ji udržela, ve třetím se dočkala dítěte a svatby. Zjistili ale, že ve čtvrtém snímku, který ponese název Mad About The Boy, má dojít k zásadnímu zvratu a radost je rychle přešla.

Natáčení má začít až v květnu, přesto se na film už nyní snáší kritika. Návrat do svých rolí ohlásili Renée Zellweger i Hugh Grant coby Daniel Cleaver, nikde ale nezaznělo jméno Colina Firtha, který hrál miláčka divaček Marka Darcyho. Potvrzuje to tak obavy, že snímek bude zcela následovat knižní předlohu. A v té Bridget ovdověla.

Čtěte také: Nejtrapnější moment od facky Willa Smithe. Grant čelí ostré kritice za arogantní rozhovor

Film Bridget Jones: Mad About The Boy má sledovat hlavní hrdinku, jak jako 51letá svobodná matka a vdova zkouší proplouvat životem obohaceným o moderní výzvy, jakými je například i seznamování online. Samotná smrt Marka Darcyho by se ve filmu objevit neměla, děj je totiž zasazen do doby pěti let po ní.

Ostrá kritika a vztek

„Smrt Marka Darcyho jen dokazuje, že představa opravdové lásky je odsouzena k zániku,“ napsala na sociální síť X, dříve známou jako Twitter, jedna z dřívějších fanynek knižní a filmové série. „Léta sledujeme, jak k sobě Bridget a Mark hledají cestu, vidíme jejich happy end, a pak má zemřít? Ne, díky. Tenhle film vidět nechci,“ napsala další, jak obě cituje deník The Week.

V knize, podle níž bude čtvrtý film natočen, zemřel Mark po výbuchu nášlapné miny při vyjednávání v Súdánu. Podle deníku The Sun autorka Helen Fielding tento dějový zvrat už po vydání knihy obhajovala. Prozradila tehdy, že k zabití hlavní mužské postavy se rozhodla poté, co si uvědomila, že život má mnoho zvratů, když její otec zemřel při autonehodě.

Podívejte se také na módu z předávání Oscarů:

Sdílejte článek
Štítky smrt láska film Súdán Hugh Grant Deník Bridget Jones Renée Zellweger Colin Firth Renée Zellwegerová Bridget Jonesová Helen Fieldingová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.