Celebrity

14. října 2022 20:13

Josef Šťastna

Fanoušci Harryho Pottera truchlí. Ve věku 72 let zemřel představitel Hagrida

Ve věku 72 odešel do hereckého nebe skotský herec Robbie Coltrane, který je známý především z filmové série o kouzelníkovi Harrym Potterovi. V příběhu ztvárnil klíčníka Rubeuse Hagrida.

Glasgowský rodák Coltrane začal veřejně působit jako stand-up komik v klubech v Edinburghu a jako divadelní herec. Narodil se v roce 1950 pod jménem Anthony Robert McMillan, později si ale jméno změnil na počest jazzové legendy Johna Coltrana.

Hercova agentka Belinda Wrightová ve smutném prohlášení pro americký magazín The Hollywood Reporter uvedla, že Coltrane zemřel následkem nespecifikované nemoci v nemocnici poblíž skotského Falkirku. Coltranea označila za „jedinečný talent“ a dodala, že jeho role Hagrida „přinášela radost dětem i dospělým po celém světě“.

„Já osobně na něj budu vzpomínat jako na věrného a dobrého klienta. Kromě toho, že byl skvělým hercem, byl také inteligentní, brilantně vtipný a po 40 letech, kdy jsem byla hrdá na to, že jsem mohla být jeho agentkou, mi bude chybět,“ uvedla agentka a novináře porosila o to, aby respektovali soukromí truchlící rodiny.

Skotský herec Robbie Coltrane se mimo kultovní role v Harry Potterovi objevil také v bondovkách Zlaté oko, Jeden svět nestačí nebo v Dannyho parťácích.

Sdílejte článek
Štítky Harry Potter herec Zlaté oko Jeden svět The Hollywood Reporter Falkirk Rubeus Hagrid Robbie Coltrane

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.