Celebrity

8. července 2023 06:05

David Laštovka

Felix Holzmann měl o 25 let mladší ženu. První spáchala sebevraždu. Neunesla jeho slávu

Od narození legendárního komika Felixe Holzmanna k jehož image neodmyslitelně patřily výrazné kulaté brýle a slaměný klobouk, 8. července uplyne 102 let. Jaké bylo soukromí umělce, který zemřel ve věku 81 let?

Felix Holzmann na televizních obrazovkách natočil spoustu komických scén, které se nezapomenutelně zapsaly do české kinematografie a baví už několik generací. Zatímco v profesním životě rozdával radost a smích, v soukromí prožíval velké trápení. Byl dvakrát ženatý. První životní láskou byla vdova Eva, která měla z předchozího vztahu dceru Evu. Tu Holzmann přijal za svou a choval se k ní celý život jako by byla jeho vlastní. Po čtyřech letech společného soužití se jim s Evou narodila dcera Irena.

Všechno bylo zalité sluncem do doby, než se Felix stal slavným. Každý den měl nějaké vystoupení a doma se téměř nevyskytoval. Manželka Eva to těžce snášela a začala si připadat nepotřebná. Sužovaly ji deprese, s kterými si nevěděla rady. Nakonec se rozhodla pro to nejhorší. Pustila si plyn a vzala si život. Stalo se tak pouhé dva roky po svatbě. Její smrt Holzmanna naprosto zdrtila. „Bylo to naposled, co jsem viděla tátu plakat,“ zavzpomínala dcera Irena v knize Aluminiový klíček.

Věřil v posmrtný život

Smutek a žal se slavný komik rozhodl zahánět prací. Vystupoval ještě častěji než předtím. Volný den pro něj prakticky neexistoval. Rok po smrti manželky si během natáčení jedné estrády padl do oka s o pětadvacet let mladší německou zpěvačkou Barborou Greif. Začali spolu vystupovat, měli svůj vlastní pořad, a nakonec se do sebe i zamilovali. Byla to velká láska. Holzmann si ji vzal za manželku, odstěhoval se za ní do Německa, kde spokojeně žili. „Byla to krásná ženská. Jen o čtyři roky starší než já. Vycházeli jsme spolu dobře,“ přiblížila dcera Irena.

Krátce po oslavě sedmdesátých narozenin začaly Felixe Holzmanna sužovat zdravotní problémy. Prodělal mozkovou mrtvici a zhoršila se mu paměť. I přesto se snažil pracovat, dokud to bylo možné. Zemřel ve věku 81 let, příčinou bylo srdeční selhání. „Teprve poslední půl rok nepracoval. To už byl špatný. Měl už hodně rozvinutou sklerózu a pak přišla mrtvice. Táta věřil, že se každý narodíme znovu v jiném těle. Mnohokrát jsme si o tom vykládali a já to od něj převzala. Když tomu opravdu věříte, usnadní vám to život,“ uvedla Holzmannova dcera.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.