Felix Slováček oplakává smrt první manželky, matky dcery René. Sbohem jí dal v nemocnici

Saxofonista Felix Slováček (81) truchlí nad ohromnou ztrátou. Ve věku 76 let zemřela Renée Wevelsiepová, která byla Slováčkovou první manželkou a matkou jeho prvorozené dcery René. Poslední dny života strávila na nemocničním lůžku.

Bývalá manekýnka a herečka Renée Wevelsiepová zemřela v pondělí 19. srpna, uvedl deník Blesk. Podle zjištění webu první manželka Felixe Slováčka trpěla neprůchodností žil.

„Operace nebyla možná. Mohla by při ní zemřít, bylo to příliš nebezpečné,“ sdělil deníku známý saxofonista. „V posledních dnech ji dávali opiáty, aby neměla bolesti,“ svěřil se truchlící Slováček.

ČTĚTE TAKÉ: Dojatá Anička Slováčková děkuje za podporu: Věřím, že všechny těžkosti zvládneme

Přestože manželé byli již před dlouhými lety, smutná zpráva o jejím odchodu ho velice zasáhla. Se svou první manželkou se byl rozloučit v nemocnici. V neděli matku jejich společné dcery René držel za ruku, zatímco ležela na nemocničním lůžku. „I když jsme se rozešli před více než čtyřiceti lety, měl jsem ji rád. Zažili jsme krásné chvíle a hlavně jsme spolu měli dceru René,“ řekl zarmouceně.

Své ano si Slováček a Renée Wevelsiepová, rozená Alena, řekli v roce 1975. Za svědky na svatbě v Jevanech jim šli Karel Gott a Ladislav Štaidl. O dva roky později se jim narodila dcera René.

Renée tehdy patřila k nejúspěšnějším modelkám. Fotila například i s Ivanou Zelníčkovou, později Trumpovou.

Když se na začátku osmdesátých let Felix Slováček zamiloval do Dagmar Patrasové, manželství s Renée skončilo. Rozpad manželství měl za následek i zničení vztahu s dcerou René. S tou se saxofonista neviděl od roku 1984 až do roku 2013. Po dlouhých 29 letech odloučení se ale nakonec vztahy urovnaly a Slováček dokonce svou nejstarší dceru vedl k oltáři.

Felix Slováček se svěřil, jak vnímá situaci kolem nemoci své dcery Aničky:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.