Celebrity

22. dubna 2024 14:01

Tomáš Durčák

Dáda Patrasová chtěla dvakrát rozvod. Muzikanti by se neměli ženit, přiznal Slováček

O tom, že manželství Dagmar Patrasové a Felixe Slováčka nebylo vždy idylické, zřejmě nikdo nepochybuje. Felix se ostatně nikdy svou slabostí pro ženy netajil. Dáda však až nyní poprvé přiznala podání žádosti o rozvod, které z její strany neproběhlo dokonce jen jednou. Známý saxofonista nikdy nic nezapíral a dnes po svých zkušenostech říká: Muzikanti by se nikdy ženit neměli.

Felix Slováček se ani po osmdesátce stále nechystá do důchodu. Plánuje novou tour s názvem Krásné je žít a už příští rok fanoušky potěší novým dokumentem, který začal vznikat právě k příležitosti jeho životního jubilea. Rozhodl se v něm odhalit mnohé ze svého barvitého života, avšak leccos prozradí i jeho manželka Dáda Patrasová.

Rozvody kvůli Slováčkovým milenkám

Ta v něm údajně přiznává třeba to, že se s Felixem chtěla dvakrát opravdu rozvést. „Vlastně bych řekla, že víckrát, dvakrát ale určitě,“ citoval Patrasovou deník Aha! Slováček přitom v dokumentu nic nezapírá ani netají a naopak si sype popel na hlavu. „Ne vždy to, co dělám, je správné, ale nemůžu si pomoci,“ reaguje s obrazně pokrčenými rameny Felix na slova manželky o rozvodech.

První žádost o rozvod Dáda zvažovala hned krátce po svatbě, kdy odhalila tehdejší románek Slováčka s Jitkou Zelenkovou. „Našla jsem je doma v posteli,“ popisuje v dokumentu nepříjemnou vzpomínku Dáda. Jejich manželství však nakonec tuto i nejednu další nevěru přežilo. Včetně sedm let trvajícího soužití Slováčka s o téměř čtyřicet let mladší výtvarnicí Lucií Gelemovou.

Tehdy šla Dáda až tak daleko, že už žádost o rozvod předala právníkovi a konec sňatku byl na obzoru. Felix Slováček však nakonec manželčině tlaku podlehl a s malířkou Gelemovou se raději rozešel. Z rozvodu tak nakonec sešlo. Populární český saxofonista je nicméně znám tím, že své zálety nikdy netajil nejen před Dádou, ale i před veřejností. A nyní ukáže ještě mnohem víc.

„Odhalím hodně. Je skutečně potřeba to vidět, protože povídat o tom, to je jako mluvit o muzice, kterou člověk neslyší. Je to v podstatě můj život, který bych chtěl znovu prožít. Tak jak je a byl,“ nalákal Slováček na svůj dokument v rozhovoru pro iDnes.cz a dodal, že by na svém životě zpětně nezměnil jedinou věc, a naopak by vše moc rád ještě jednou beze změn prožil.

Trápení nad bojem Aničky s rakovinou

Jeden z nejzkušenějších českých hudebníků rovněž prozradil jednu z lekcí, které mu jeho dlouhý život dal. „Víte, my muzikanti jsme se správně neměli nikdy ženit. Ale když už se to stalo, ta rodina tím přece jen malinko trpí, že hraji pořád někde ve světě. Tak už to ale u uměleckých rodin je. Mám tři děti. Dceru René z prvního manželství a Felixe a Aničku, které mám s Dádou,“ popsal Felix. Jeho dcera Anna Slováčková, která nyní již podruhé bojuje s rakovinou, je rovněž jedním z velkých témat dokumentu.

Vždy usměvavý Felix, kterého zákeřná nemoc dcery velmi trápí, zde zcela pochopitelně neudrží slzy na krajíčku. Na další podrobnosti ze zákulisí jeho dlouhého hudebního života, během nějž strávil velkou část po boku velikánů Karla Gotta a Ladislava Štaidla, si však budeme muset počkat do roku 2025, kdy by měl dokument Felix Slováček a magická Šumava dorazit do českých kin. Saxofonista však již nyní oznámil, že jeho manželka Dáda na premiéru nepřijde.

Jak letos Dáda a Felix trávili Velikonoce?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.