Celebrity

2. listopadu 2023 06:00

Šarlota Chmelařová

Felix Slováček o rakovině dcery Aničky: Raději bych to vzal na sebe

Felix Slováček má o svou dceru Aničku pochopitelně nepopsatelný strach. Teprve osmadvacetiletá zpěvačka a herečka už rakovinu jednou porazila, nyní se ale nemoc vrátila a tentokrát zasáhla plíce. Jak celou situaci prožívá Felix jako otec?

Žádný rodič nechce sledovat své dítě bojující s tak zákeřnou nemocí, jako je rakovina. Felix Slováček (80) se své dceři Anně Julii Slováčkové (28) snaží být maximální oporou. Pozitivní myšlení však nejde vždy úplně snadno, ačkoliv se o něj neustále snaží celá rodina. Strach je asi ten nejvýstižnější pocit, kterým lze to, co všichni prožívají, popsat.

Mohlo by vás zajímat: Anna Slováčková už neplánuje budoucnost: Odmítám se nervovat z toho, co bude

Aby nějak zaměstnal svou hlavu, dělá Felix dál to, co má rád. Tráví čas hraním a snaží se těšit z maličkostí, aby podle svých slov nemusel na nepříjemné věci vůbec myslet. „Na jednu stranu mě to deprimuje, na druhou stranu mě to, jak se říká, štve, ale nemůžu nic jinýho dělat než věřit tomu, že všechno dobře dopadne,“ sdělil Slováček webu Extra.cz.

Felix Slováček se svěřil, jak vnímá situaci kolem nemoci své dcery Aničky:

Doktoři nemoc nejprve nepoznali

Felix byl se svou dcerou na vyšetření, kde se nemoc potvrdila. Zdrcující zprávu o návratu rakoviny si tak od doktorky vyslechl přímo s Aničkou. „Já jsem s ní jel k paní doktorce Černochové, když jí poprvé dělala rentgen a zjistila, že se tam něco děje. Pak nás samozřejmě poslala na další a další vyšetření a zjistili jsme, že to není dobrý,“ popsal saxofonista. Nejhorší přitom je, že doktoři nejprve o nemoci neměli ani tušení. „Když pokašlávala, tak doktoři říkali, že je to reflux. Až potom, co jsem se do toho částečně vložil já, tak jsme na to přišli,“ dodal Slováček.

Čtěte také: Anička Slováčková už Duškovi věřit nemůže. Rázně odmítla jeho názory na rakovinu

Anička se podle slov svého otce snaží trávit čas s přáteli a dál vystupovat jako zpěvačka. V minulosti už se jí podařilo porazit rakovinu prsu a ani tentokrát se nehodlá vzdávat. S nepřízní osudu statečně bojuje a hledá rozptýlení ve věcech, které miluje a dělají ji šťastnou. „Zatím vystupuje a myslím si, že bude vystupovat pořád, dokud jí síly stačí, protože si myslím, že je to jediná šance, jak si obnovit energii a nemyslet na špatné věci,“ popsal její otec.

Osmdesátiletý hudebník ale prý netuší, o jak agresivní nádor se jedná. „Říká se, že u mladých lidí je to daleko agresivnější než u lidí starších, takže já bych to třeba bral daleko raději než Andulka,“ sdělil Slováček, který by nemoc vzal nejraději na sebe. A jaké jsou možnosti léčby? „Těch možností klasické medicíny je víc, takže když nezabere chemoterapie, může být bioléčba, může být radioterapie, takže jediné, co vím, je, že těch možností je víc,“ uzavírá Felix.

Anička Slováčková děkuje za pomoc:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.