Celebrity

5. června 2023 06:00

David Laštovka

Jitka Zelenková byla léta milenkou Ladislava Štaidla. Muže na vdávání ale nepotkala

Jitka Zelenková byla za mlada rebelka

Nestárnoucí Jitka Zelenková, která slaví 73. narozeniny, je jednou z mála českých zpěvaček, které se nikdy nevdaly ani se nestaly matkou. Jaké k tomu měla důvody a čemu vděčí za svůj mladistvý vzhled?

Jitka Zelenková zpívala 13 let po boku Karla Gotta. Během tohoto angažmá se bláznivě zamilovala do šéfa souboru Ladislava Štaidla a 11 let byla jeho milenkou. „Aby vztah mohl skončit happy endem nebo naopak velmi drasticky, postrádal jeden důležitý aspekt – velkou a spalující lásku. A tak jsme se měli jenom velmi rádi a náš vztah byl založen na přátelství, společných profesních zájmech a samotě dlouhých zájezdů,“ vzpomínal ve své knize Ladislav Štaidl.

Mohlo by vás zajímat: Ladislav Štaidl byl bohatší než Gott. Čím vydělal miliony a komu odkázal své jmění?

Jitku Zelenkovou označil za nesmírně pilnou a cílevědomou, mile emancipovanou, ale také zdravě promiskuitní. „Zpívat a pracovat jako posedlá, u moře opalovat své pěkné tělo a milovat se s člověkem, který vyhoví jejímu náročnému vkusu, to jsou její tři základní životní poslání. To všechno dělá ráda, dobře, se zaujetím a nasazením,“ poznamenal Štaidl.

Zelenková tvrdí, že po manželství nikdy nezatoužila, neboť nenašla toho pravého. „Na to musíte být dva. A i když se kolem mě točilo hodně mužů, vhodný manžel se na obzoru bohužel neukázal. Nechtěla jsem někoho dostrkávat za každou cenu na radnici a pak se za dva roky rozvést nebo vychovávat děti sama – to mi přišlo nezodpovědné,“ prozradila v rozhovoru pro deník Blesk. Představu o ideálním muži ale měla. V osmnácti si představovala prince na bílém koni, ve čtyřiceti charismatického dobrodruha, nyní už ale iluzím nepodléhá. „Věcem už nechávám volný průběh,“ uvedla zpěvačka.

Toho, že se nedočkala vlastních potomků, nelituje. „Asi to tak mělo být. Když oba partneři mají umělecké a kariérní ambice, tak chudák dítě. Podvědomě jsem se bála, abych nekopírovala model svých rodičů. Jako dítě jsem pořád někde putovala, od rodičů k babičce, pak k tátovi. S mámou jsem byla nejvíce v podstatě až od osmnácti let. Úplnou rodinu jsem nikdy nepoznala. Obdivuji, když se vytvoření rodiny někomu povede. Nelituji ale, že to není můj případ,“ prohlásila zpěvačka se sametovým hlasem, která snad ani nestárne.

Čtěte také: Celebrity prozradily, proč nemají děti. Děláme světu laskavost, dodala slavná herečka

Jak je možné, že si stále udržuje štíhlou postavu, pleť bez vrásek a krásné vlasy? „Cvičím, snažím se jíst zdravě, trávit čas v přírodě a smát se. Pečovala jsem o sebe vždycky dost. Především o vlasy a o tělo, tak se to asi vyplatilo,“ přiblížila Zelenková.

Sdílejte článek
Štítky výročí láska rodina manželství krása narozeniny vztah zpěvačka děti Ladislav Štaidl Jitka Zelenková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.