Celebrity

31. ledna 2024 18:10

Šarlota Chmelařová

Herec Filip Březina kvůli roli zkolaboval. Uvařil jsem se jako v sauně, vzpomíná

Filip Březina v Show Jana Krause

Osmadvacetiletý Filip Březina je talentovaný herec, o kterém je v poslední době slyšet čím dál více. Za dobu své kariéry měl štěstí na velice zajímavé role, kvůli jedné dokonce zkolaboval. Co se mu stalo?

Filip Březina (28) není na divadelních prknech ani před televizní kamerou žádným nováčkem. Přesto všechno zažívá velký úspěch až v poslední době. Zahrál si prince v úspěšné pohádce a ztvárnil také onkologicky nemocného mladíka, který během studia na medicíně zjistí, že má rakovinu a život se mu změní doslova z minuty na minutu.

Mohlo by vás zajímat: Seriálová Brenda si plánuje pohřeb: Chci, aby můj popel smíchali s ostatky mého psa

Navzdory vážnému tématu je seriál pojatý jako komediální a Filip kvůli této roli musel shodit svůj knírek. „Jsem nadšený, jaký má seriál ohlas, to jsem nečekal,“ svěřil se herec v pořadu Show Jana Krause. „Já tam hraju postavu, která prochází rakovinou, a je to kluk, který studuje poslední ročník medicíny. Chce být neurochirurg a všechno mu vychází, balí holky, hraje ragby, má našlápnuto na skvělou kariéru, a pak se to najednou zlomí. A ze studenta medicíny se najednou stává pacient,“ vysvětlil Březina v premiérovém dílu Show Jana Krause, který můžete sledovat ve středu 31. ledna ve 21:40 na Primě.

Během hraní zkolaboval

Na herecky zajímavé role má Filip očividně štěstí, protože i přes svůj nízký věk jich má na svém kontě již několik. Například postavu Adenoida Hynkela. „To je dvojrole diktátora a židovského holiče a má to být parodie na Adolfa Hitlera,“ přiblížil Filip jednu ze svých divadelních rolí, kde v představení Diktátor hraje dvě a půl hodiny v kuse, a která ho vyčerpala natolik, že dokonce zkolaboval. „Je to takové fyzicky náročnější. A mně se to stalo na předpremiéře v červnu, kdy bylo strašné vedro. Mám v té roli na sobě tři vrstvy kostýmů, abych to co nejrychleji převlékl, a tak nějak jsem se moc přecenil, až jsem z toho měl úžeh zevnitř. Prostě jsem se uvařil jako v sauně. Něco jako samovznícení,“ vzpomínal se smíchem nadějný herec.

Čtěte také: Když se rakovině nevěnujete, urazí se a odejde, věřil Jiří Bartoška. Nyní bojuje znovu

V osobním životě je to poměrně aktivní sportovec, který se těší pevnému zdraví. „Momentálně se věnuji běhání,“ prozradil rodák z Ostravy a dodal, že má rád hory a že se od svých patnácti let pravidelně účastní závodu Beskydská sedmička, což je stokilometrový závod přes sedm beskydských vrcholů. „Je to přesně sto dva kilometry a limit je 30 hodin. Já to mám za 17 hodin a 21 minut a můj otec mě porazil, ten to má za 16 hodin 58 minut,“ upřesňuje s lehkou závistí v hlase. Jaké zažívá při takto náročném běhu pocity? „Na čtyřicátém pátém kilometru si chci prostřelit hlavu a nevím, proč to dělám. Ale pak vás to zase přejde a je to labůžo,“ řekl Březina zasněně s tím, že závodu se účastní kolem tří tisíc běžců. Od čeho však neuteče, jsou moderátorovy zvědavé dotazy na jeho soukromý život.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.