Celebrity

11. června 2024 15:15

Eliška Reiglová

Jsem na ni hrdý, říká Filip Neruda o mámě. Číst, jak jí přejí smrt, snášel velmi těžko

Danuše Nerudová v Novém dni

Boj o Hrad v loňském roce prohrála, křeslo v Evropském parlamentu se jí ale získat podařilo. Především po předvolebních debatách se ale na sociálních sítích Danuše Nerudové (45) začaly objevovat nenávistné komentáře, které by málokdo ustál. Ekonomka si naštěstí sama před lety přivedla na svět tu největší oporu, syna Filipa. Ten je na maminku hrdý a pomáhá jí všemu zlému čelit s hlavou vztyčenou.

Boj mezi příznivci různých politických táborů se před každými volbami přiostřuje, ty do Evropského parlamentu pak nebyly výjimkou. Nejvíc nenávistných komentářů, shodou okolností pak také nejvulgárnějších, z nichž čišelo zlo, se na sociálních sítích sešlo pod příspěvky Danuše Nerudové, jejíž jméno bylo na kandidátce Starostů a osobností pro Evropu.

Sama Nerudová na sítích nejednou upozornila na to, jak odporné věci se o sobě dočítá. Nenávisti pak čelila nejen bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně, ale také její starší syn Filip, který ji výrazně podporoval už během prezidentské kampaně. Matce nadále projevuje podporu jak na veřejných akcích, tak na sociálních sítích, hateři tak šli i na jeho profil.

Čtěte také: Syn Danuše Nerudové: Na mamku šel hejt ze všech stran. Jako jediná konfrontovala Turka

Filipovi se čte špatně především to, co jsou lidé schopní psát ženě, která ho vychovala. „Nikdo nechce o své mamce číst ty nechutné sprosťárny, které se valily internetem. Můžeme spolu nesouhlasit, mít jiné názory, ale fakt se nemusíme urážet. Když vám píšou, že má vaše mamka umřít a přejí jí šílené věci, tak to nechce číst nikdo. Jsem hrdý, jak tohle všechno zvládá,“ řekl pro eXtra.cz.

Hrdý syn

Psychicky se přenést přes mnohdy nevybíravé komentáře, přesvědčovat lidi o svých schopnostech, účastnit se předvolebních debat a být v téměř denním kontaktu s médii nakonec Danuše Nerudová zvládla poměrně úspěšně. Starostové a osobnosti pro Evropu mají v europarlamentu nakonec dvě křesla. A na to je její syn pyšný.

„Jsem na ni hrdý a rád, že byla i s proevropskou politikou zvolena. Hájila Evropu, což samo o sobě není jednoduché. Stejně jako v prezidentské kampani otevírala zásadní témata včetně témat mladé generace,“ dodal Filip Neruda, který je sám na sociálních sítích aktivní a o politiku se i díky matce zajímá.

V rozhovoru pro CNN Prima NEWS Filip Neruda připomněl, že jeho máma byla jediná, která šla do konfrontace s Filipem Turkem z koalice Přísaha a Motoristé. „Danuše Nerudová a hnutí STAN jsou jediní, kteří se odhodlaly ukázat, co je to za člověka a jakou má minulost. Mamka byla jediná politička, která s ním šla takhle do konfrontace,“ řekl syn Nerudové.

Podívejte se, jak vypadalo oficiální vyhlášení výsledků eurovoleb:

Sdílejte článek
Štítky smrt kritika Danuše Nerudová Evropský parlament sociální síť Hate eurovolby Filip Neruda

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 6. 2024

Berani, možná budete muset dnes přitvrdit. Neodepisujte někoho automaticky kvůli činu, který považujete za urážlivý. Dovolte ostatním mít svůj názor a respektujte jejich právo jej otevřeně vyjádřit. Zachovejte si otevřenou mysl a nesuďte. Zachovejte si diplomatický přístup a nechte si své kritické myšlenky pro sebe. Nemyslete si o druhých méně, abyste se sami cítili lépe.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.