František Ringo Čech je v nemocnici. Odvezla ho sanitka, nyní je v rukou lékařů

Františka Ringo Čecha odvezla sanitka

František Ringo Čech (79) byl podle informací CNN Prima NEWS převezen do pražské Nemocnice Na Homolce. Stav umělce prozatím není známý, má jít o cévní mozkovou příhodu.

Kontroverzní český umělec František Čech se proslavil v mnoha oborech. Například jako zpěvák, bubeník, textař, herec, scénárista, ale  i publicista či politik. Narodil se roku 1943 v Praze, jeho matkou byla Češka a otec pocházel z Vídně.

Pravděpodobně každý v České republice ho zaznamenal alespoň v jedné z jeho životních rolí, třeba jako spoluzakladatele skupiny Olympic nebo zakladatele Čechova Prozatímního divadla. Po roce 1990 se začal objevovat i na politické scéně.

Přezdívka Ringo však pochází už z dob, kdy došlo ke vzniku Olympicu, kde Čech začal mimo jiné poprvé psát písňové texty. Umělecké přízvisko vzniklo podle slavného bubeníka Beatles, Ringo Starra.

Všestranný umělec a otec dvou dětí je nyní v nemocnici. Jak přiznal v roce 2019, v minulosti už se ocitl v kómatu, a to dokonce na měsíc.

Sdílejte článek
Štítky nemocnice CNN Prima NEWS Ringo Starr Česko Praha Olympic František Ringo Čech Nemocnice Na Homolce František Čech

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.