Celebrity

14. září 2024 07:30

David Laštovka

Františku Janečkovi přebral ženu Jaromír Soukup. Luxusní dům mu stavěli slavní zpěváci

Hudební producent František Janeček, který slaví 80. narozeniny, pro český showbyznys objevil řadu hvězd. Dlouhá léta spolupracoval také s několikanásobným českým slavíkem Karlem Gottem. Jaké je jeho soukromí?

František Janeček se během života oženil dvakrát. Z prvního manželství má syna Filipa a dceru Alici. S druhou ženou, operní divou Terezou Mátlovou, má dceru Emily Ann. Ta přišla na svět v době, kdy mu bylo 64 let. Mátlová nakonec Janečka opustila kvůli Jaromíru Soukupovi. Ani s ním jí ale láska nevydržela.

Mohlo by vás zajímat: Co dnes dělá a jak vypadá zpěvačka Markéta Muchová, která se proslavila v kapele Kroky Františka Janečka?

Barák mu stavěli slavní zpěváci

František Janeček se proslavil v hudební skupině Kroky, která spolupracovala s mnoha umělci. Kapelou prošel například Michal David, Jana Kratochvílová, Iveta Bartošová, Arnošt Pátek, Pavel Horňák nebo Markéta Muchová. Mnohé z nich pro showbyznys objevil právě on. „Pamatuji si, že když jsem do Kroků nastoupil, Franta zrovna stavěl barák, takže jsme tam museli všichni tvrdě makat a dělat všechny možné práce. Jediný, kdo odmítl, byla zpěvačka Jana Kratochvílová. Ta jediná se vzepřela,“ zavzpomínal s úsměvem Michal David pro web Prima Ženy.

Gottovi přinesl v kufru dva miliony

Po rozpadu souboru se stal František Janeček naplno producentem a hledačem nových talentů. V roce 1992 začal spolupracovat s Karlem Gottem. „Po sametové revoluci jsme se někde potkali. Karel v té době bral za vystoupení dva tisíce korun a já mu řekl, že mu rád uspořádám koncert, za který mu dám sto tisíc. On úplně vyskočil, že to není možné, že nás pomluví, že chceme moc peněz. Přesto jsem to zkusil,“ uvedl Janeček v knize Takový byl Karel Gott.

Čtěte také: RETRO KVÍZ: Gott, Vávra i Zagorová. Jak znáte hvězdy české pop-music 80. let a jejich honoráře?

Nakonec koncertů domluvil rovnou dvacet. „Tehdy ještě nebyly obvyklé platby přes banku, takže když jsem mu ty dva miliony vyplatil v hotovosti, kterou jsem přinesl v kufru, byl štěstím bez sebe. Několikrát mi opakoval, že nevěřil, že se to podaří,“ poznamenal František Janeček.

Následně založili agenturu GoJa. Janeček se ujal organizace zpěvákových domácích i zahraničních turné, včetně produkce jeho desek. Spolupracovali spolu až do roku 2010. Přestože se profesně rozešli, přáteli zůstali až do konce Gottova života.

Podívejte se, jak vypadala loňská oslava narozenin Františka Janečka:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.