Celebrity

10. října 2022 16:25

Josef Šťastna

Gelemová žije naplno. Pořídila si dům, ukázala sestru a předvedla suchou jehlu

Výtvarnice Lucie Gelemová (39) prožívá plodné období a dokazuje, že i po rozchodu s hudebníkem Felixem Slováčkem (79) žije na plné pecky. Kromě umění a pořádání výstav ji naplno zaměstnává renovace starého stavení na Třeboňsku.

Výtvarnice Lucie Gelemová intenzivně cestuje mezi Prahou a jižními Čechami, ze kterých pochází. Odhodlala se totiž k velkému kroku. Rozhodla se, že vdechne život chátrající nemovitosti na Třeboňsku.

„Můj život probíhá paralelně ve dvou rovinách. Ta první má podobu malířky a výtvarnice žijící v Praze, druhá pak všestranné řemeslnice a kreativní hospodyně žijící na venkově. Nedávno jsem totiž koupila chalupu v rodných jižních Čechách nedaleko Třeboně. Je v zanedbaném stavu a dávám ji do pořádku. Jedná se o můj druhý domov,“ uvedla Lucie Gelemová pro Prima Ženy s tím, že obě roviny jejího života ji naplňují a dělají ji šťastnou a duševně naplněnou.

„Co se týká Lucie výtvarnice, ta připravuje výstavu portrétů s názvem Vlivní a významní tohoto světa. Z názvu vyplývá, že jsem namalovala žijící osobnosti, které zná prakticky celý svět, ať už se jedná o politiky, sportovce, či herce. Výstava se uskuteční v únoru a březnu 2023 v observatoři Žižkovské věže,“ těší se výtvarnice, která s nadšením sleduje také práci své o 16 let mladší sestry Veroniky. Ta studuje filmovou animaci a má za sebou úspěšnou vernisáž v Českém Krumlově. Lucie Gelemová z této akce poskytla redakci Prima Ženy velmi zajímavé fotky.

Malování vnímám jako poslání, uvedla Lucie Gelemová

Přestože Lucie Gelemová do povědomí veřejnosti vstoupila jako dlouholetá partnerka hudebníka Felixe Slováčka, po rozchodu se dokázala na své životní cestě rychle posunout o velký kus dál. Redakci webu Prima Ženy dala nahlédnout do své tvorby a mimo jiné ukázala grafiky, které tvořila technikou suché jehly.

Podívejte se také na příběh Gelemové a Slováčka:

„Malování vnímám v zásadě jako jedno ze svých poslání. Mám radost když druzí mají z mé tvorby radost. To mne naplňuje. A nejde jen o umění. Ráda druhé lidi potěším i krásně zdobeným domácím koláčkem či svou přítomností a úsměvem. Jsem ráda, když v lidech zanechám svůj otisk,“ dodala žena, na které je vidět, že si dokáže užívat momentálního klidu a skvěle skloubila pražský život s útěky do malebných jižních Čech.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.