Celebrity

12. června 2023 17:10

Tomáš Durčák

Gottova vzpomínková kavárna je na prodej. Provozovatel odešel po pár měsících

Teprve letos v únoru zahájila v Praze 1 provoz za účasti mnoha celebrit kavárna Café Karel s cílem stát se populárním místem upomínajícím na zpěváka Karla Gotta. Ani ne čtyři měsíce poté je však všechno jinak – dosavadní provozovatel Miroslav Kolodziej na své pozici končí, a podnik je tedy rázem na prodej.

Kavárna Café Karel se v uplynulých měsících stala dějištěm řady společenských akcí, na nichž se vždy ukázali Gottovi bývalí kolegové či kamarádi. Její samotné otevření si nenechal ujít například ani Felix Slováček. Firma, která podnik vlastní, však nyní musí řešit, kdo jej povede dál. Dosavadní provozovatel se totiž rozhodl na své pozici skončit. Jak je v postu zdůrazněno, jeho odchod v tuto chvíli neznamená konec provozu, kavárna je pro veřejnost i nadále otevřená jako doposud.

Věrní fanoušci stále uctívají památku Karla Gotta u jeho hrobu:

„Café Karel si od února vybudovalo velkou klientelu, mezi niž patří nejen příznivci Karla Gotta, ale i další osobnosti české popové scény. Život tomu tak někdy chce. Rozhodl jsem se skončit na postu provozovatele, což jsem společnosti Celebrity Place, s. r. o., oznámil dnes,“ stojí v oficiální tiskové zprávě dosavadního provozovatele Miroslava Kolodzieje, který konkrétní důvod svého odchodu neuvedl. Podnik provozoval se svou partnerkou, zpěvačkou Šárkou Rezkovou.

„Věřím, že kavárna, která je nadále otevřena a věnuje se naplno svým klientům, najde rychle nového majitele a provozovatele. Momentálně vše směřujeme k přípravě programu na výročí narození pana Gotta,“ uvedl dále Kolodziej s tím, že vlastník prostorů kavárny je nyní připraven ji novému zájemci prodat. Dosavadní provozovatel je rovněž ochoten se s vážnými zájemci setkat a sdělit jim veškeré potřebné detaily.

Čtěte také: Na MDŽ umělci za totality kasírovali velké peníze. Kolik si účtovali Gott či Štaidl?

Společnost Celebrity Place, pod níž kavárna Café Karel spadá, z novinky není nadšená, nicméně dle svého vyjádření doufá, že se nový majitel brzy najde. „Rozhodnutí provozovatele jsem vzal s těžkým srdcem na vědomí. Kavárna funguje dál do doby, než se jí ujme nový majitel. Momentálně probíhají jednání se zájemci. Veškeré podrobnosti s nimi řeší pan provozovatel,“ stojí ve vyjádření jednatele společnosti Luboše Procházky, jež se objevilo na facebookové stránce kavárny.

Sdílejte článek
Štítky Karel Gott změna kavárna vlastník konec provozovatelé klienti Café Karel

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.