Celebrity

17. března 2024 06:00

Vanesa Havlíková

Hana Holišová o problémech s pamětí: Vypouštím i věci, které si chci pamatovat

Hana Holišová v 7 pádech Honzy Dědka

Hana Holišová (43) je talentovaná herečka i zpěvačka. Pravidelně se objevuje také v muzikálech a za roli v jednom z nich dostala v roce 2012 dokonce Cenu Thálie. V oblíbené talkshow nyní promluvila o svém tatínkovi, slavném operním dirigentovi Evženu Holišovi (93), a o problémech s pamětí.

Cesta Hany Holišové do světa muzikálů a ke dvěma cenám Thálie vedla přes pedagogickou fakultu a metalovou kapelu. „Mohla jsem být učitelka, ale dobře to dopadlo pro ty děti. Vše je, jak má být,“ prozradila Hana Holišová na úvod talkshow.

Čtěte také: Hana Holišová promluvila o vysněném protějšku. Prozradila celý seznam požadavků

Zpívat začínala Holišová v metalové kapele

Už na střední škole zpívala ve folkové kapele, tu později vyměnila za doom metalové uskupení That Sentence, do kterého ji přivedl tatínek, aniž by tušil, co doom metal je. „Byla to pro mě hrozně hezká zkušenost. Tatínek věděl, že jsem začala zpívat na střední škole ve folkové kapele. A chtěla jsem zpívat víc,“ zavzpomínala Holišová.

Kromě Hany Holišové se v talkshow představil také herec Kryštof Hádek.

„Poté, co tatínek skončil jako dirigent v Národním divadle, v důchodu učil na ZUŠ a měl tam kolegyni klavíristku, která hrála v téhle doom metalové kapele – a zrovna hledali zpěvačku. Tak mi to řekl, jestli bych tam nechtěla zpívat. Myslím, že tatínek nevěděl, co je doom metal, byl dirigentem opery a baletu v Národním divadle,“ dodala.

Problémy s pamětí

Její tatínek letos oslaví 94. narozeniny, paměť má prý ale daleko lepší než ona. „Tatínkovi bude 94 let v dubnu. Bohužel po něm nemám pamatováka. On aktivně ovládal šest světových jazyků. Nechápu to,“ rozpovídala se Holišová.

Přečtěte si: Jak snadno zlepšit paměť? Poradíme vám!

„Mám totiž potíže se selektivní pamětí, tolik věcí vypouštím. I věci, které bych si fakt chtěla zapamatovat. On mi toho v životě tolik řekl, důležitého a zajímavého. Nic si nepamatuju. Vytěsňuju strašně moc věcí, zážitků i vědomostních záležitostí. Strašně se snažím, ale nedokážu to. Občas nevím, co bylo dneska ráno. Žiju hektický život, hodně ježdění, přejíždění. Hodně se to proměňuje. Nemám řád, nevím, co je za den,“ přiznala Hana Holišová v 7 pádech Honzy Dědka, které můžete sledovat ve 21:40 na Primě.

Podívejte se na další rozhovor s Hanou Holišovou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.